A YOGA FEST-en számos iskola lesz jelen – közös bennük, hogy mindannyian a jóga eredeti elvei alapján adják tovább ezt az ősi tudást az érdeklődőknek, ily módon biztosítva a jóga tudományának tisztaságát. Az egyes jógaiskolák képviselői ezen a napon előadásokat és gyakorlati foglalkozásokat tartanak párhuzamosan négy teremben, így a színes, egyszersmind tartalmas program garantált!

A jóga testi, mentális és transzcendentális aspektusai

A jóga sokkal több, mint ászana, pránájáma, relaxáció és meditáció – mentális és transzcendentális dimenziókat is megnyithat a továbblépni vágyó gyakorlók előtt. A YOGA FEST-en az utóbbiakról több előadáson is szó lesz, olyan kérdésekre adva választ, hogy honnan jöttünk, hová tartunk, mi a dolgunk ezen a földön, és voltaképpen kik is vagyunk.

Ezt a fajta tudást eredményesen alkalmazhatjuk a mindennapok során, és minél többen teszünk így, annál inkább megnyilvánul a jóga hatása egyetemes szinten is, ami által a szűkebb és tágabb közösségek élete is harmonikusabbá válik – és mindannyian közelebb kerülhetünk annak a végső célnak a megvalósításához, amiért itt vagyunk.

Természetesen a fesztiválon jelen lévő tradicionális irányzatok a gyakorlatban is kipróbálhatók – a résztvevők számos jógaóra között válogathatnak.

Így győzhetők le a belső akadályok

Megesik, hogy a jógázót belül fakadó tényezők akadályozzák a fejlődésben. Szerencsére jó néhány módszer létezik ezek feloldására, amelyekkel a résztvevők meg is ismerkedhetnek a fesztiválon. Emellett olyan klasszikus mudrákat, bandhákat és terápiás technikákat sajátíthatnak el, amelyek lehetővé teszik például a stressz kezelését, de a mozgásszegény életmódból adódó betegségek megelőzéséhez, illetve a gyógyuláshoz is hozzájárulhatnak.

Jógarádzsa Közönség Díj és közös mantrázás

A fesztiválon adják át a BHF által alapított Jógarádzsa Közönség Díjat annak az oktatónak, aki a szakmai bizottság által kiválasztott három fő közül idén a legtöbb szavazatot kapta. A nyertes személye még titok – annyi tudható, hogy – akárcsak a korábbi díjazottak – kiemelkedő képviselője az általa oktatott irányzatnak, valamint példaként szolgál az önművelésre és az önmegvalósításra.

A lélekemelő eseményt közös mantrakoncert zárja a jelen lévő tradicionális irányzatok képviselőinek előadásában.

A fesztivál részletes programja itt található.

A Yoga Fest Piactér látogatása INGYENES. Ha a jógás programokon is részt venne, kedvezményes jegyét itt vásárolhatja meg elővételben.