Ha nem szeretnél közösségbe menni, tudsz otthon is jógázni az online jógaórákkal

2020. 03. 23. | Életmód, Jóga gyakorlás

Szerző: Mezei Katalin
 

Minden időben, de főleg a betegségekkel és járványokkal terhelt időszakokban nagyon szerencsés a testünk, az immunrendszerünk és az érzelmi világunk erősítése. A legősibb életvezetési technika és egyben legősibb mozgásforma: a jóga az egyik legjobb megoldás a fenti célok elérésére.

Ugyanakkor előfordulhat, hogy nem tudsz elmenni egy jógastúdióba. Ilyen esetekben remek alternatív megoldás az online jóga. A SelfnessYOGA létrehozott egy videótárat, amelyben számtalan jógaóra érhető el egy egyszerű előfizetésen keresztül. A foglalkozások videók formájában bármikor és korlátozás nélkül akárhányszor megnézhetők, ezáltal biztosítják a rendszeres jógázási lehetőséget.

Fontos, hogy folyamatosan jógázz, mert általa növekszik az érzelmi kiegyensúlyozottságod; csökken a szorongás és a stressz; megszűnnek az olyan letargikus állapotaid, mint a pesszimizmus és a kedvetlenség. Megszűnnek az energiablokkjaid, a tested feltöltődik életerővel. Az izmaid rugalmasabbá és erősebbé válnak, javul a keringésed, hatékonyabbá válik a szívműködésed. Az egyenletes, mély légzés átszellőzteti a tüdődet, ellátja a sejtjeid oxigénnel. A belső szerveid intenzív masszázsban részesülnek, így javul: az anyagcseréd, a kiválasztásod, az emésztésed, a hormonháztartásod, az idegrendszered és az agyi működésed.

A szóban forgó online jógaórák típusokra vannak elosztva, így könnyen átláthatók; olyan, mintha egy virtuális jógastúdiót kapnál. Az ászanafoglalkozásokat erő (nehézségi szint: kezdő, középhaladó, haladó) és idő (gyakorlás hossza: 20, 60, 90, 120 perces) szerint szűrni tudod, így saját igényeid szerint kiválaszthatod, milyen típusú, szintű és idejű jógaórát gyakorolsz végig.

Az órák a Vrindávan-Gangótri Jógarendszer elveit követik és a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola szakmai felügyelete alatt lettek összeállítva, mely által a hitelesség és a minőség garantált.

Ha szeretnéd kipróbálni az online jógaórákat, akkor erre a linkre kattintva eléred a SelfnessYOGA honlapját a részletes leírással és a jelentkezési lehetőséggel együtt.

Várlak sok szeretettel a foglalkozásokon!

Medvegy Gergely
(a SelfnessYOGA online jógaórák megalkotója)