2021.02.16 18:00 – 2021.02.16 19:30
Budapest, Attila u. 8, 1039 Magyarország
 

A Bhagavad-gítá a világ tíz legolvasottabb könyveinek egyike. A kötet 18 fejezete egy örömmel gyakorolható tiszta lelki utat kínál az emberek számára. A foglalkozás célja a Gítá szerteágazó tanításainak közérthető bemutatása.

Kinek szól?

  • aki célul tűzte ki, hogy megérti az emberi élet értelmét
  • aki spirituális úton jár
  • aki a jóga valamelyik útját gyakorolja
  • aki azt érzi, hogy változás előtt áll, de nem tudja, merre mozduljon
  • aki kíváncsi, hogyan tegyen szert értékes emberi életre
  • aki szeretne végérvényesen megszabadulni a stressztől, félelemtől és a frusztrációtól

A soron következő hat alkalom a 13-18. fejezetet mutatja be.

A Bhagavad-gítá 18. fejezete a tudás jógájával foglalkozik. Azzal a magasrendű tudással, amely képes bennünket összekapcsolni létezésünk végső forrásával.

A Bhagavad-gítá 18. fejezete a tudás jógájával foglalkozik. Azzal a magasrendű tudással, amely képes bennünket összekapcsolni létezésünk végső forrásával.

E fejezetekben hangsúlyosan megjelenik például a kötőerőkről szóló védikus bölcsesség. Hogyan hatnak a tudatunkra és az életünkre a jóság, a szenvedély és a tudatlanság energiái, és hogyan használhatjuk őket boldogságunk és felszabadulásunk érdekében? A 16. fejezet az emberi természet fényes és árnyékos oldalát mutatja be megvilágosító erővel, lehetőséget adva a személyiségfejlődés tökéletességének elérésére. A 18. fejezet összegzi a Gítá egészének tanításait.

Az utolsó hat fejezet tanításai önmagukban is megérthetőek, nem feltételezik az előző fejezetek ismereteit, a szükséges helyeken az előadó azok főbb tanításait összefoglalja.

A foglalkozást Dr. Tasi István vezeti. Szakterülete a Bhagavad-gítá, valamint a védikus és modern tudományelmélet. Főiskolánk oktatója nem csak tanítója a jóga ősi tradíciójának, hanem két és fél évtizede a mindennapjait is ebben a szellemben éli.

A 6 alkalmas foglalkozás időpontjai: 2021. február 16., 23., március 2., 9., 16., 23., keddenként 18:00-19:30 óráig.  

Részvételi díj 17.000 Ft.

További információ és jelentkezés itt.