A 2019-es Bhagavad-gītā éve alkalmából hosszú-hosszú munka után végre megjelenik a Bhagavad-gītā hangoskönyv, melyet itt lehet meghallgatni és letölteni fejezetenként vagy versenként:

Az alkotók egyelőre az első fejezetet tették közzé, de szép sorjában mind a 18-at fel fogják tölteni a Krisna.hu oldalra.

A hangoskönyv létrejöttében részt vettek:

Rendező: Moldvai Kiss Andrea
Felolvasó: Vasvári Csaba
Szanszkrit nyelvi szakértő: Amṛtānanda Devī Dāsī
Hangmérnök: Bohács Tamás, Gadabhṛt Dāsa

A hangoskönyv ingyenesen használható, ám kisebb-nagyobb adományokat természetesen elfogadnak érte az egyházi bankszámlaszámon:

MKTHK
MKB 1030 0002 – 1053 4404 – 4902 0028

Bhagavad-gītā

Indiában az egyik legnépszerűbb szentírás, amelyet a legkülönbözőbb formákban dolgoztak fel, és dolgoznak fel a mai napig. A 18 fejezetből és hétszáz versből álló alkotás a Mahábhárata című óind eposz része, amely a védikus szentírások lényegi tanításainak összefoglalása. Cselekménye középpontjában az ötezer évvel ezelőtti lezajlott kuruksetrai csata áll, amely az erényes Pándavák és a hatalomvággyal fűtött Kauravák között zajlott – ebben a kontextusban olvashatjuk a Pándava-dinasztiához tartozó Ardzsuna és a kocsihajtójaként megnyilvánuló Krisna párbeszédét. Krisna valójában tanítja Ardzsunát, és közvetetten az olvasót is, akiben a mű végére érve kitisztul a kép Isten és önmagát illetően: mindannyian lelkek vagyunk, a transzcendentális világból érkeztünk, itt-tartózkodásunk célja és értelme pedig Isten odaadó szolgálata. Ezáltal térhetünk ugyanis vissza a lelki hajlékra, és érhetjük el azt a fajta boldogságot, ami ebben a mulandó anyagi dimenzióban megvalósíthatatlan. A könyvről bővebb információ található itt.