„Útra kelünk. Megyünk az Őszbe…”

Újra elérkeztünk az Ősz kapujához, amin átlépve megfigyelhetjük, ahogy a természet  magára ölti lehulló levelekből szőtt téli köpönyegét.

Szeretettel ajánlom kedves Olvasó figyelmébe egy korábbi cikkemet, ahol az Ősz szimbolikájáról osztok meg lényeges tudnivalókat.

Miután megismertük az Ősz és a Mérleg havának alapüzenetét, néhány fontos konstellációt szeretnék az Olvasó elé tárni, amelyek újabb motívumokat adnak a jelenlegi időminőséghez.

10.04. és 11.19. között a Mars a Mérleg jegyében vándorol, s érdekes meglepetéseket hozhat nekünk az önérvényesítés terén. Ennek a konstellációnak a feladata, megtanítani minket arra, hogy törekvéseink akkor járhatnak harmonikus sikerrel, ha másoknak is fontos, amit el szeretnénk érni. Ameddig olyan törekvéseink vannak, amelyek csak nekünk fontosak, s környezetünknek nem, állandó harccal és önérvényesítéssel kell fellépnünk a siker érdekében. Ebben sérülhetnek mások – legfőképp a környezetünk, vagy épp mi saját magunk –, s a harmóniát kell feláldoznunk sikerünk oltárán.

Az akaratérvényesítésben, vagy törekvéseink útjában mindig ott állnak az embertársaink, akik szintén szeretnék az akaratukat megnyilvánítani, így a „külvilág akarata” és a mi akaratunk között állandó feszültség áll fenn. Ezt az időszakot úgy élhetjük meg jól, ha felismerjük, hogy a törekvéseink sikere a másik ember akaratán múlik, azaz, ha a környezetünk is azt szeretné, ami nekünk fontos, akkor nem lesznek akadályaink, legalábbis más ember egójából fakadó ellenállás biztosan nem.

Ebben a stációban a Mars – mint az önérvényesítés és akarat szimbóluma – „száműzetésben” van, hiszen nem tud korlátok és ellenállás nélkül megnyilvánulni. Számunkra is ezt a minőséget hozza el, azaz fel kell ismernünk: ha korlátot kapunk másoktól, akkor olyan törekvést kell választanunk, amely másoknak is fontos, s így a megvalósításban nem kapunk kívülről korlátot.

osz_horoszkop3

Természetesen a jelenlegi időszakban bőven kapni fogunk olyan élethelyzeteket, ahol gyakorolhatjuk ezt a feladatot.

Akinek az alap születési képletében is ez a konstelláció található meg, azoknak ez egy alap elsajátítandó készség, még másoknak, pusztán a jelenlegi időszak hozza a szembesülést ezzel az archetípussal.

Kiváló időszak lesz meditációra, illetve lelkigyakorlatokra 10.10. 19 órától egészen 10.11. reggel 10 óráig. Ebben az időszakban nagy hátszelet kapunk a szellemi gyakorlatainkhoz.

10.03. és 10.10. között a Merkúr oppozícióban állni az Uránusszal, ami a kapcsolatok és a szabadság témakörét fogja szembe állítani egymással. Ez azt jelenti, hogy olyan helyzetekkel találkozhatunk, ahol a választanunk kell a szabadság, függetlenség és a kapcsolataink stabilitása között. Olyan helyzetek jöhetnek, ahol ha meg akarjuk őrizni a szuverenitásunkat, le kell mondanunk egy kapcsolatról; illetve, ha új dolgot szeretnénk megélni, el kell engedi egy régi kötődést. Fontos tudni, hogy ez bármilyen nemű kapcsolat lehet, akár tárgyakhoz való kötődés tekintetében is megkaphatjuk ezt a feladatot. Például ha nem válunk meg régi autónktól, amellyel csak a baj van, akkor a sors hozhat olyan helyzetet, hogy elromlik, s a javíttatásának költsége miatt célszerű lenne megválni tőle. Természetesen ez csak lehetséges megnyilvánulása az adott konstellációnak – ahogy korábbi cikkeimben már kifejtettem –, ez mindenkinél egyénileg ölt formát, s egyénileg súlyozott a megjelenése.

Mivel ebbe a bolygóállásba a Vénusz is bekapcsolódik 10.08. és 10.17. között, megjelenhet az anyagi érdek kérdésköre is, tehát ha több pénzt vagy nagyobb biztonságot szeretnénk, a szabadságunkkal kell fizetni érte. Ez lehet egyszerű túlóra, vagy több munka bevállalása is anyagi érdekek miatt.

Talán mondanom sem kell, hogy a párkapcsolat és a függetlenség témaköre is próbára lesz téve ebben a rövid időszakban.

Figyeljünk, s ismerjük fel, ha olyan élethelyzetbe kerülünk, amely ezeket az analógiákat hozza el nekünk. Ilyenkor kerüljünk a megfigyelő szerepébe és tudatosítsuk, hogy egy adott időminőség megéléséről van szó, amely csak próbára tesz minket, s tudatos választ követel tőlünk.

Minden kedves Olvasónak tudatos és boldog októbert kívánok!

Rafael Csaba asztrológus

astroyoga.hu

https://www.facebook.com/astroyoga.hu/

Borítókép forrása: http://www.themiracleforest.com

Kép forrása: http://i.pinimg.com