Bemutatjuk Modla Angelikát, aki közvetlenül az érettségi után jelentkezett a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola 3 éves vaisnava jógamester képzésére. Kedvenc órája a jógaélettan és a csakrameditáció volt, mert úgy érezte, hogy ezek azok az órák, amiket biztosan kamatoztatni fog az oktatás során. Aztán hamar felismerte a filozófiával összefüggő tárgyak helyét is a képzésben.   

Tapasztalatai szerint a hiteles oktatás alapját a jógafilozófia adja, hiszen ez különbözteti meg a jógaoktatást a testedzéstől. Ezt a szakmában is elismerik, és a gyakorlók is érzékelik, ezért szívesebben választanak egy olyan órát, ahol az oktatónak a szíve is a helyén van.  

Angelika szorgalma, a szakma iránti szeretete és példamutató jelleme egészen addig vezette őt, hogy 2020-tól már gyakorlati jógatanárként köszönthettük a BHF-en, ahol a nappalis és levelezős hallgatókat is tanítja.

Emellett a Blaha Lujza téri és a csillaghegyi jógastúdiónkban is tart gyakorló órákat, amit bárki látogathat. (Órarend lejjebb.)

Szereti gyakoroltatni a Lefelé néző kutya pózt és a Savászanát. Elmondása szerint a látszat ellenére a Savászana (Hulla póz) ez egyik legnehezebb ászana. Ez a póz ugyanis nem a fekvésről szól. Ennek a célja, hogy ténylegesen a testi érzésekre figyeljünk, és próbáljunk meg egy nyugodt elmeállapotot létrehozni. De a mai rohanó világunkban az emberek nagyon nehezen tudnak kikapcsolni, relaxálni és elengedni.

Angelika hétköznapjait is átitatja a jóga elveinek gyakorlása. Életében nagyon fontos az ahimsza – természetesen vegetáriánus életmódot folytat -, de az erőszakmentességet a kommunikációban és a kapcsolatok terén is próbálja alkalmazni. Emellett, lévén, hogy a jóga nem csak testmozgás, a lelki gyakorlatait is végzi nap, mint nap.

S, hogy miért ajánlja a BHF-et a jóga iránt érdeklődőknek? Úgy gondolja, hogy ha valaki meg akarja tudni, hogy mi van a jóga torna részén túl, akkor ezt ténylegesen meg lehet kapni ezen a főiskolán. A BHF gyökeresen meg tudja változtatni az emberek életét. Ezt bizonyítja az ő története is, aki 18 évesen felvételizett iskolánkba, és nemcsak egy életmódot kapott, de rátalált a szeretett hivatásra és itt találkozott a férjével is. Boldog és kiegyensúlyozott életet él a jógának köszönhetően és rengeteg nagyszerű kapcsolatra és lehetőségre tett szert az iskola által. Minden kedves olvasónak azt üzeni, hogy: „Nagy élmény ez a főiskola….!”

www.bhf.hu

Órarend: 

3. kerület Csillaghegy: https://www.bhf.hu/jogakozpont/hatha-jogaorak

8. kerület Blaha Lujza tér: https://www.bhf.hu/jogastudio-blaha

Írta: Pósa Fatime