2020.09.12 10:00 – 2020.09.12 17:00
Budapest, Attila u. 8, 1039 Magyarország
 

Minden ember ebben a világban szeretné megérteni önmagát. Legtöbbünkben van is egy hiányérzet ezzel kapcsolatban, amely űr betöltésre, megszüntetésre vár. Az önmegismerés reményét ígérő folyamatot, illetve gyakorlatot önmegvalósításnak nevezzük.

Jelenlegi, feltételekhez kötött helyzetünkben a fizikai jellegű testi önazonosítás akadályoz minket abban, hogy önmagunkra találjunk. Ehhez szükségünk van a tudatunk megtisztítására, aminek kiváló módszere a jóga.

Manapság a jógát tévesen egy népszerű mozgásformával azonosítják, amely gyakorlataival fiatalon tartja a testet és szellemet, de ennél sokkal többről van szó. Az astánga irányzat fő tanítója Patanjali, a jógaszútrákban jól értelmezhető képet nyújt a jóga teljes folyamatáról, mely a lét legmagasabb szellemi szintjéhez vezet el. Ezek a szintek, mint a lépcsőfokok egymásra épülnek és segítik a jógit célja elérésében.

A könyvet sokan olvasták, de a vágyott megvalósítás akadályba ütközhet, ha nem kapunk segítséget a tartalom értelmezésében, gyakorlati alkalmazásában.

A kurzuson alaposan elemezzük Patanjali Jóga-szútrájának első fejezetét, melynek fő témái a jóga tradicionális értelmezése, célja, eredménye; az anyagi tudat működésének típusai, szabályozásának főbb alapelvei, a szilárd talajon álló gyakorlás legfontosabb ismérvei.  Részletesen vizsgáljuk a tökéletes tudatkontroll (szamádhi) típusait és elérésének lehetőségeit.

Ezen a tanfolyamon tehát nem az ászanákat (tornagyakorlatokat) helyezzük középpontba, hanem az emberi tudat felszabadítását.

A mesterkurzus oktatója Gaura Krisna Dásza (Dr. Tóth-Soma László), aki a Jóga-szútrát szanszkrit eredetiből fordította le magyar nyelvre, és aki a közelmúltban mintegy 30 évnyi gyakorlati tapasztalat birtokában, tradicionális magyarázatokat fűzve hozzá adta közre e művet.

A kétnapos kurzus időpontja: 2020. 06. 6-7. (szombat és vasárnap), 9:30-17:00 óráig.

A tanfolyam díja: 24.000 Ft

További információ és jelentkezés itt.