Csillagjóga – Végre, az év legszuperebb hetei következnek!

2024. 05. 07. | Asztrológia, Életmód

Szerző: Jógapont
 
Az év legkedvezőbb napjai várnak rád

Amilyen agybajos volt az április és a május eleje, olyan sikeres hetek állnak előttünk, főleg akkor, ha tudjuk mihez kezdjünk az életünkkel. A tudatosság és a szilárdság elengedhetetlen.

Április hónapban a vitákat és ellenségeskedést a Mars-Szaturnusz 2 évente esedékes találkozója generálta, és még májusban hátra van a Mars és Ráhu közelsége, ami egy kis bonbonmeggyként fog majd viselkedni a tortahabon…

Ugyanakkor most majdnem 1 héten át csupa sikeres napunk lesz ami azt jelenti, hogy az adott csillagképek és hét napjai majd jól korrelálnak egymással.

Mindennek a közepében az eheti péntek áll, azaz május 10-e, akṣaya-tṛtīyā (aksaja-tritíjá) napja, ami az év legsikeresebb napja lesz! De már igazából május 8-tól, az újhold utáni időszaktól elég jók vagyunk.

Ha szeretnénk vállalkozást indítani, befektetni, anyagi-pénzügyi sikereket elérni, mert ez az idei, 2024-es aksaja-tritíjá ennek kedvez a leginkább, akkor ezt érdemes erre a napra időzíteni. Nagyjából óránként 1 új dologba kezdve. A legfontosabb dolgokat hagyjuk a déli órákra, 11 óra és 15 óra közötti időszakra, és napkeltétől napnyugtáig pörgethetjük.


Image by freepik

Összességében jó hetek állnak előttünk, de lesz még részünk harcban, kihívásban

A május 20-a körüli időszak egy óriási fényszöget hoz nekünk a Nap-Jupiter-Vénusz-Uránusz kapcsolódást, ami meglepő gazdasági fordulatokat hoz a gazdaságban, a tőzsdéken, pénzügyi világban, az élelmiszertermelésben és ellátásban. Termőföldvásárlás kérdésben – és bár lesz benne sok kihívás világszerte – összességében egy gyümölcsöző időszak kezdetét jelöli.

A Jupiter május 1-én egyébként belépett a Bika jelébe sziderikusan is, a csillagképbe is, és most végre egy kellemes gazdasági környezetet teremt, ehhez persze kell pár hét neki, mivel a bolygók sem szeretik, ha költözniük kell, fel kell venni a hangulatot. Sőt ez okozta azt is, hogy az elmúlt napokban mindenkinek kicsit recsegett az idegrendszere alatt a talaj.

Amikor a Jupiter jegyet vált, akkor Indiában szent helyeken, természetes vizekben szoktak megfürdeni az emberek. Erre a tökéletes dátum május 2. csütörtök volt, de még jövőhéten sem vagyunk elkésve, és a május 9. csütörtök szintén hibátlan erre.

Szóval a következő napokban hordjunk sokat sárgát, aranyat, tervezzünk okos és tartós pénzügyi és másféle befektetéseket.

Azon sem árt elgondolkodni, hogy amíg a világ szerencsés felén élünk, van mit enni, jól táplálkozunk, friss gyümölcsök és gabonák vannak az asztalunkon, semmi baj nem érhet minket. Az igazi érték és ahol Laksmí Istennő lakik ugyanis az a hely, ahol a bőség szimbólimai jelen vannak. Ilyen a tisztaság, az Úr Visnu imádata, a szép beszéd, a tisztesség, a gondoskodás, a tehenek védelme és tisztelete, valamint a föld kincsei, a gyümölcsök, gabonák, az élelmiszertartalék és a virágok.

És még egy dolog. Az év legkedvezőbb napja mellett nem mehetünk el szó nélkül, úgyhogy egy pár gondolatot még had osszunk meg veled, hátha nem hallottál az aksaja-tritíjáról.


Image by freepik

Mi is az az aksaja-tritíjá, és hogyan élhetsz ennek a napnak az áldásosságával?

Asztrológiai szempontból minden évben van egy elképesztően kedvező nap! Ez akkor jön el, amikor a Nap és a Hold a lehető legerősebb pozíciókba lépnek. Eme különleges együttállás úgy hat rád, hogy minden cselekedetednek hihetetlenül felerősíti az eredményét, így extrán érdemes odafigyelned arra, hogy csupa kedvező dolgot csinálj ezen a napon.

Szuper lehetőség ilyenkor új, és számodra fontos dolgokba belekezdeni, mert ezek biztos, hogy maradandóak lesznek, és kiválóan alakulnak majd az életedben. Ezért aztán érdemes egy kicsit mélyebben átgondolnod, hogy mi az, amire vágysz.

Lehetnek ezek a vágyak a mindennapokból, olyan hosszútávra tervezett, praktikusabb dolgok, mint mondjuk egy új üzlet elindítása, szerződések megkötése, de nagyon kedvező ilyenkor fogadalmakat is tenni, akár eljegyzéshez vagy házasságkötéshez is remek, vagy épp egy különleges főiskolára is beadhatod a jelentkezésedet.

Ha a vágyaid leginkább spirituális jellegűek, érdemes amennyire csak lehet ezt a napot (is) megtölteni ilyen tevékenységekkel, esetleg új szokásokat beiktatni (pl. jóga szentírás olvasása, mantra meditáció), hasonló gondolkozású emberek társaságban együtt töltődni, arra érdemes személyeknek, jó célra adományozni, stb. Rajtad áll, találd ki mi az, ami számodra igazán értékes és hosszú távon örömet okozna, aztán ne várj tovább vele, vágj bele ezen a (május 10-ei) fantasztikus napon!

A cikk asztrológiai forrása: Onlinehoroszkop – Égbolt Cafe
Borítókép: halfpoint

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok