Vasant Lad: Ayurveda I. – Alapelvek

Az Ayurveda I. Alapelvek egy négyrészes sorozat első kötete – egy rendkívül izgalmas alapmű, mely segít megérteni az ájurvéda kicsit bonyolult, de logikus elméletét.

4500 Ft

Betelt

Kategóriák: , ,

Az Ayurveda I. Alapelvek egy négyrészes sorozat első kötete – egy rendkívül izgalmas alapmű, mely segít megérteni az ájurvéda kicsit bonyolult, de logikus elméletét.
Sok ájurvéda könyv egyből a gyakorlati tanácsokkal foglalkozik, azonban nagyon hasznos és fontos az ezek mögötti elméletre, filozófiára is fényt deríteni. Az ájurvéda egy rendkívül kifinomult módja a természet és testünk megértésének. Ebben segít ez a könyv.

A szerző, Dr. Vasant Lad egyszerre vállalkozott szakmai oktatásban is jól használható tankönyv, és a széles közönség számára is haszonnal forgatható ismeretterjesztő mű megírására. Talán nem árulunk el nagy titkot, ha előre jelezzük: ezt a feladatot is tökéletesen megoldotta, könyvét az ájurvédikus terapeuták és a kíváncsi, az Ájurvéda iránt érdeklődő laikusok is nagyra értékelik világszerte, a sorozat sikerkönyv lett mindenütt.

VASANT LAD a legnagyobb elismerésnek örvendő ájurvédikus orvosok egyike, az Albuquerque-ben működő The Ayurvedic Institute vezetője, számos tanulmány és könyv szerzője. Ismertebb munkái közé tartozik az Ayurveda, The Science of Self-Healing, mely magyarul is megjelent Ayurveda, az öngyógyítás tudománya címmel, társszerzője a The Yoga of Herbs és az Ayurvedic Cooking for Self-Healing című nemzetközi bestsellereknek. A Secrets of the Pulse - The Ancient Art of Ayurvedic Pulse Diagnosis című könyve elsőként mutatja be részletesen az ájurvédikus pulzusdiagnosztika tudományát.

Tartalomjegyzék fő témái:

I. Shad darsan - a hat életfilozófia
II. A világegyetem anyagai és a dosha elmélet
III. A doshák és altípusaik
IV. Agni az emésztő tűz
V. Dhátuk - a hét testszövet
VI. Storamsi - a test csatornái
VII. Ojas, tejas, prána
VIII. Emésztés és táplálás

Könyv adatok

 
Cím Ayurveda I. Alapelvek
Szerző Vasant Lad
Kiadó Ayurpress
Kiadás éve 2020
Kiadás 2. kiadás
Terjedelem 277 oldal
Egyéb információk
Súly 360 g
Méretek 16,3 X 23,6 X 1,8 cm
ISBN 978-615-6148-00-1
Kötés Puha fedeles

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok