Vasant Lad: Ayurveda II. – A diagnosztika alapelvei

Az Ayurveda II. – A diagnosztika alapelvei egy négyrészes könyvsorozat második kötete – egy rendkívül izgalmas alapmű, mely segít megérteni az ájurvéda kicsit bonyolult, de logikus elméletét.

5890 Ft

Elérhető

Kategóriák: , ,

Az Ayurveda II. - A diagnosztika alapelvei egy négyrészes könyvsorozat második kötete – egy rendkívül izgalmas alapmű, mely segít megérteni az ájurvéda kicsit bonyolult, de logikus elméletét.

Sok ájurvéda könyv egyből a gyakorlati tanácsokkal foglalkozik, azonban nagyon hasznos és fontos az ezek mögötti elméletre, filozófiára is fényt deríteni. Az ájurvéda egy rendkívül kifinomult módja a természet és testünk megértésének. Érzékszerveink finomításával segít, hogy meglássunk olyan dolgokat, folyamatokat testünkben, amelyek eddig láthatatlanok voltak számunkra. Ebben segít ez a könyv.

A szerző, Dr. Vasant Lad egyszerre vállalkozott szakmai oktatásban is remekül használható bevezető tankönyv, és a széles közönség számára is haszonnal forgatható ismeretterjesztő mű megírására. Ez a könyv az ájurvéda által alkalmazott diagnosztika alapelveivel foglalkozik részletesen. Minden orvoslási mód - a nyugati és a keleti is - először a betegség megállapítására helyezi a hangsúlyt. Az ájurvéda azonban azon túl, hogy tisztázza a beteg állapotának súlyosságát, a betegség okait is részletesen vizsgálja.

DR. VASANT LAD a világ egyik legnagyobb elismerésnek örvendő ájurvédikus orvosa. Jelenleg az Albuquerque-ben működő The Ayurvedic Institute igazgatója, számos cikk és könyv szerzője. Ismertebb munkái közé tartozik az Ayurveda, The Science of Self-Healing, mely magyarul is megjelent Ayurveda, az öngyógyítás tudománya címmel, társ­szerzője a The Yoga of Herbs és az Ayurvedic Cooking for Self-Healing című nemzetközi bestsellereknek. A Secrets of the Pulse – The Ancient Art of Ayurvedic Pulse Diagnosis című könyve elsőként mutatja be részletesen az ájurvédikus pulzusdiagnosztika tudományát.

A tartalomjegyzék fő témái:

I. Nidanam panchakam - Az öt klinikai vizsgálati szempont
Miért fontos megérteni a betegség okát?
II. Samprapti - A megbetegedés folyamata és szakaszai
III. Vyadhi - A betegség szintjei (Jelek és tünetek)
IV. Trividha pariksha - A klinikai vizsgálat három fajtája (vizuális, tapintás, kikérdezés)
V. Ashtavidha pariksha - A klinikai vizsgálat nyolc módszere (pulzus, vizelet, széklet, nyelv, beszéd, tapintás, szemek, általános forma)
VI. Rugna patrakam - Betegkiértékelési űrlap
VII. A prakruti-vikruti paradigma - Testalkati értékelés
VIII. Az agni és a koshtha pariksha - Az emésztő tűz és az emésztőrendszer kiértékelése
IX. Ama - Az anyagcsere salakja, a betegség kiváltó oka
X. Dosha vijnanam - A doshák zavarainak tudománya
XI. Dhatu és mala vijnanam - A szövetek és a salakanyagok zavarainak részletes ismerete
XII. Prana, tejas, ojas vijnanam - A három testi esszencia zavarainak részletes ismerete
XIII. Sroto vijnanam - A testi csatornák zavarainak részletes ismerete

Könyv adatok

 
Cím Ayurveda II. A diagnosztika alapelvei
Szerző Vasant Lad
Kiadó Ayurpress
Kiadás éve 2021
Kiadás Első kiadás
Terjedelem 366 oldal
Egyéb információk
Súly 380 g
Méretek 16,4 X 23,5 X 2,2 cm
ISBN 978-615-6148-00-1
Kötés Puha fedeles

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok