Ájurvédikus egészségmegőrző táplálkozás

Az előadáson megismerjük, milyen szerepe van a táplálkozásunknak az egészségünk megőrzésében és a kialakult problémák gyógyításában.

 

Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola (A Jóga Főiskolája), Cím: 1039 Budapest (Csillaghegy), Attila utca 8.
Telefon: +36302162883
2024-03-03 | 10:00 - 16:00

18000 Ft

Elérhető

hely
Károlyi Bánki Viktória

ájurvédikus terapeuta, természetes gyógymód tanácsadó

Az ájurvédikus gyógyászat szerint az egészségmegőrzésnek három alappillére van. Az Ahára, azaz az egészséges táplálkozás, a Vihára, azaz az egészségmegőrző életmód, valamint az Aushadi, azaz a gyógynövények alkalmazása.

Ezen az előadáson az első pillért építjük fel. Megismerjük, milyen szerepe van a táplálkozásunknak az egészségünk megőrzésében és a kialakult problémák gyógyításában. A nap folyamán megtudjuk mi az az agni, hogy milyen szerepe van az ízeknek a szervezetünk működésére és hogyan segíthetjük a gyógyulásunkat az étrendünk megváltoztatásával, illetve, hogy miért fontos a testtípusunknak megfelelő diéta? Mindezek ismeretében az otthoni alkalmazáshoz adunk gyakorlati tanácsokat is, mint például, hogy hogyan használjuk a fűszereket, hogyan készítsünk ghít (tisztított vajat), panírt (házi sajtot), kitrit (terápiáknál is sokat használt indiai egytálétel) vagy éppen kenyeret.

Kinek szól?

Kurzusunkat ajánljuk mindazoknak, akik rendelkeznek ájurvédikus alapismerettel.

A kurzus díja tartalmazza az indiai vegán ételkóstoló árát.

Főiskolánkon lehetőség van továbbá egy teljes ájurvédikus életmódprogram elvégzésére is, ami összesen 6 modulból áll. Ezzel tanulóink egy teljes rendszer birtokában lesznek, amivel képessé válnak személyre szóló diagnózist felállítani saját magukra, vagy alternatív gyógyító praxisukban is kamatoztathatják azt vendégeik örömére.

A képzés önálló gyógyító tevékenység végzésére nem jogosít.

A 6 modulból álló ájurvédikus életmódprogram részei:

  • Ájurvédikus öngyógyítás alaptanfolyam
  • Ájurvédikus egészségmegőrző táplálkozás
  • Ájurvédikus életmód
  • Ájurvédikus fitoterápia
  • Védikus pszichológia alapismeretek - testről és lélekről
  • Ájurvédikus aromaterápia

Oktató: Károlyi Bánki Viktória ájurvédikus terapeuta, természetes gyógymód tanácsadó. Több, mint 20 éve Indiában ismerkedett meg az ájurvédikus gyógyászattal. Jelenleg két főiskolán oktatja ezt a gyógymódot és népszerű tréner tanfolyamokon, elvonulásokon és életmód táborokban egyaránt.

Résztvevőnk mondta a tanfolyamról:

A tanfolyamon megismerkedtem a táplálkozás testtípus szerinti aspektusával, ami felnyitotta a szememet, hogy rám miért nem hatnak úgy ételek, mint másra. Megismerkedtünk az ízek és az ételek energetikájával, ami szintén egy fontos tudás, hiszen, ha tudom, hogy tüzes alkat vagyok, akkor nem feltétlen fogok még tüzes dolgokat fogyasztani, vagy ha igen, akkor is csak mértékkel. A táplálkozás nagyon fontos szerepet játszik betegségek kezelésében is, ezáltal nagyon fontos tudni azt, hogy a különböző betegségek esetén mit tanácsos kerülni és mit érdemes fogyasztani. Nagyon fontos ezen tudás elsajátítása, ha harmóniában szeretnénk élni saját magunkkal. Nagyon hasznos volt a tanfolyam. (Ráczné Lipics Alexandra)

 

 

 

Részletek

Dátum: 2024-03-03

Kezdés: 10:00 CET

Befejezés: 16:00 CET

Helyszín: Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola (A Jóga Főiskolája), Cím: 1039 Budapest (Csillaghegy), Attila utca 8.

Telefonszám: +36302162883

Email cím: tanfolyamok@bhf.hu

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok