Prabhupāda küldetése

A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola által szervezett tudományos és ismeretterjesztő rendezvénynek, a XV. Létkérdés Konferenciának a témáját dolgozza fel e kötet, ami A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda személyiségét, életét és munkásságát mutatja be.

1500 Ft

Elérhető

Kategóriák: , ,

A széles körben ismert huszadik századi indiai bölcs, A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda életét és munkásságát számbavevő könyvet tart a kezében a kedves olvasó. A kiadvány a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola jeles tudományos és ismeretterjesztő rendezvénye, a 2021-ben már tizenötödik alkalommal megrendezett Létkérdés Konferencia legutóbbi előadásai alapján készült. A 2021-es konferencia témáját egy ünnepi esemény adta: Śríla Prabhupāda, e kiemelkedő indiai lelki tanító - aki egyben a Főiskola névadója is - születésének a 125. évfordulója.

A konferencián elhangzott előadások, így e kötet írásai is különböző szempontokból közelítik meg Śríla Prabhupāda életművét. Mi volt az az indiai történelmi és kulturális háttér, amelyből maga és missziója származott? Milyen módon értelmezte és adta tovább a védikus tanításokat? Hogyan viszonyult a modern tudományhoz? Milyen lépésekben épült ki az általa létrehozott intézményhálózat? Milyen, a védikus írásokban gyökerező társadalmi eszméket hirdetett? Milyen fordítói módszerrel érte el a védikus hagyomány megőrzését és ugyanakkor érthetővé tételét az Indián kívül élők számára? Hogyan értelmezte és tanította a jóga filozófiáját?

A konferencia előadói és e kötet szerzői a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola oktatói. Mindannyian remélik, hogy írásaikkal legalább némi elképzelést tudtak adni az olvasóknak Śríla Prabhupāda rendkívüli személyéről és munkásságáról.

 

E könyv más kiadványainkkal egyetemben személyesen is megvásárolható a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola könyvtárában (1039 Bp. Attila u. 8.), melynek nyitva tartási idejéről itt tájékozódhatsz.

Könyv adatok

 
Szerző(k) Bakaja Zoltán (Śyámasundara Dāsa)
Banyár Magdolna (Mahārāṇí Devī Dāsī)
Jeney Rita (Amṛtānanda Devī Dāsī)
Képes Andrea (Raṅgiṇī Devī Dāsī)
Magyar Márta (Mañjarī Devī Dāsī)
Markwarthné Lengyel Piroska (Puṣkariṇī Devī Dāsī)
Rátkai Gergő Péter (Gaurasundara Kṛpāmoya Dāsa)
Tasi István (Īśvara Kṛṣṇa Dāsa)
Kiadás Első kiadás
Kiadó Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Kiadás éve 2022
Terjedelem 178 oldal
Egyéb információk irodalomjegyzék, fogalomtár
Súly 342 g
Méretek 150 x 215 x 14 mm
ISBN 978-615-80935-6-9
Kötés Puhafedeles

 

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok