Kuti Melanie

Tizenöt évet balettoztam, egészen hároméves koromtól, és sajnos ennyi idő alatt már tapasztaltam a balett kedvezőtlen hatásait a testemre. A csípő tájékán már szimpla járás közben is fájdalmat, kellemetlen érzést tapasztaltam. Ezért abbahagytam, és belekezdtem a fotográfiába. Három év telt el így, testmozgás nélkül, aminek szintén tapasztaltam kedvezőtlen velejáróit… Így határoztam el, hogy elkezdek jógázni.

Szinte azonnal, a második-harmadik jógaórám után volt egy olyan érzésem a jógával kapcsolatban, hogy megtaláltam azt, ami mindig is hiányzott az életemből, csak én addig nem voltam ennek tudatában. Tudtam, hogy ez az én utam. Lelkesen gyakoroltam rendszeresen már az első alkalmak után, és magasabb szintre szerettem volna emelni a tudásom a jógával kapcsolatban. Ezekből fakadóan, illetve természetesen abból a vágyból is, hogy ezt a kincset átadhassam minél több embernek, döntöttem el, hogy jógaoktató szeretnék lenni.

A hatha jóga óráimon találkozhatsz a test teljes átmozgatásával, valamint különböző funkciókra épülő (homorítás, csípőnyitás stb.) gyakorlatsorokkal a csoport igényeihez igazítva. A célom, hogy a test megfelelő, egészséges állapotát megőrizzük, illetve elősegítsük az izomegyensúly megteremtése által, így az óráimon mindig fontos szempont lesz a rugalmasság és az erő fejlesztése egyaránt. Akár dinamikus, akár meditatív az óra jellege, kihívásra mindig számíthatsz. Az óra végén a relaxáció segítségével a test megpihen, az elme lecsendesedik és az érzékeket befelé fordítva a belső egyensúly elérésére törekszünk.

Oktatott tanfolyamok

Ajánlott cikkek

Kiadványok