Csillagjóga május: izgalmas és rejtélyes

2023. 04. 26. | Asztrológia

Szerző: Jógapont
 

Alig lett vége a napfogyatkozásnak és az aksaya trítijának, már készülhetünk is 2023 legerőteljesebb és legérdekesebb csillagállására, ami éppen attól izgalmas és rejtélyes, hogy ellentmondásos hatásokat rejt, így mint ilyen, sokféle eredményt adhat.

A konstelláció egy 5 bolygós, védikusan 4 planétás halmozódás a Bika zodiákus, Kos csillagkép részén. A Nap már elsuhant április 24-én a Ráhu mellett, azután szépen lassan megközelíti őt Jupiter, de közben a retrogád Merkúr majd május közepétől direkt Merkúr és még az Uránusz is jelen van. Mindez 3 naksatrában, vonatként felsorakozva az Aswinitől a Bharanín át a Krittikáig. Tehát kissé kényes pontokon.

Egészség

Az első és legfontosabb, hogy azok, akiknek egészségében a feji részek, agy, agyi erek, torok, mandula, pajzsmirigy, fogak, gócok, mandula, foggyökér, nyakcsigolya érintettek, május végéig legyenek nagyon óvatosak, próbatételekkel teli időszak. A problémájuk júliustól valószínűleg nagy mértékben maguktól is megoldódnak.

A kőolaj és az étel

Az egészségügyi dolgozók béremelése biztos, hogy terítékre kerül, mert ha nem, akkor ők most tenni fognak érte. Nemcsak hazánkban, a világ számos országában. Ugyanígy a fuvarozással, benzinnel, „dolgok utaztatásával” drágulásra számíthatunk, noha a gazdaság javulni fog, ebben én személy szerint valamilyen korrekciót vagy megoldást sejtek.

Az embereknek le fog végre esni a tantusz az ételek ára és a kőolaj ára között, viszont amikor az olaj ára csökken, nincs pénzügyi korrekció az élelmiszereken, ez is biztosan terítékre kerül.


Photo by Alex Hudson on Unsplash

A gazdaság nem várt fordulatai

A gazdaság általánosságban véve egy mesterséges élénkítés alatt áll, és itt lesz a legtöbb nem várt fordulat. Ráhu-Jupiter találkozója ugyanis páratlan pénzügyi sikereket, befektetéseket és gazdasági emelkedést hozhat, ugyanakkor viszont Ráhu, a retrogád Merkúr a valutákon és pénzen, valamint a kommunikáción keresztül az Uránusszal kemény fordulatokat is adhat. Én erre mondanám azt, hogy pozitív és eddig sikeres gazdasági szereplők bukása, és közben nem várt gazdasági belépők gyors felemelkedése várható, ugyanígy a politikai életben, a világ vezetésében is fejek „cserélődésére” számíthatunk. Gazdasági átrendeződés, tőke-átáramoltatás.
Most van az az állás, a Ráhu-Jupiter, ami az amerikai tőzsdei válság kezdőpontja volt, 1929-ben. Az égbolt nem lesz 100%-ig ugyanaz, de nagyon hasonló, így komolyabb bankpánik, tőzsdei kilengés lesz tapasztalható, ahogy ez az év elején már el is kezdődött, és ahogy ezt már tavaly decemberben is jeleztem.

A Föld tartalékai

A Bika Jupiter-Ráhu, ahogy haladunk majd előre az időben a nyár felé, egyre inkább a Bika zodiákus kerül előtérbe nem a Kos rész, ami azt a kérdést fogja feszegetni, hogy van-e elég tartalékunk. A Föld tartalékairól, erőforrásairól, a pénzügyi tartalékokról, a biztonságról és az élelmiszerbiztonságról lesz kérdés bennünk.
Olyan időjárási jelenségek és társadalmi események követik, amik felértékelik ezek szerepét. Az élelmiszerellátásban, eljuttatásában lehet probléma, illetve az érzékenyebb gyümölcsök vagy gabonafélék számára nagyon kártékony ez az időszak, az áruk is emelkedik. A táplálékpiacra a rovarokon kívül egyéb fura dolgokat is be fognak emelni (Ráhu).

A biztonság illúziója

A fő kérdés a biztonságunk lesz, és az az illúzió, amit Ráhu ad, hogy csak akkor érezzük magunkat biztonságban, ha van elég tartalékunk (pénzügyi, élelmiszer és forrás terén). A baj az, hogy egy olyan mértékű állandó fejlődést, növekedést, pénzügyi és forrásbeli gyarapodást szeretnénk elérni, ami lehetetlen.

Meg fogjuk érteni – remélhetőleg -, hogy a háborúk oka is ez, félünk, hogy nincs elég forrásunk, pedig a szükségleteinkhez van elegendő táplálékunk és tápanyagunk, a mohóságunkhoz azonban már nincs!

Tényleg több lesz ettől az életem?

Ráhu-Jupiter ezt az illúziót teszi most terítékre. Tényleg meg kell vennem ezt a dolgot? Tényleg több lesz ettől az életem, ha ezt a terméket megveszem? Azt is meg kellene érteni, hogy a fogyasztási szokásaink gerjesztése a gazdaság érdeke, vagyis a látszólagos és mesterséges fejlődés addig imitálható, amíg fogyasztási igényünk nagy. A fejlett nyugaton inkább a mennyiség, de Ázsiában pl. a lélekszám növekedésével nyílik piac.

Most tehát fantasztikus pénzügyi befektetésekbe kezdhetünk, ha minimális kockázattal kezdünk ebbe, de a világgazdaság szintjén azt fogjuk látni, hogy egy folyamatos és értelmetlen sikerhajhászás betegíti a világunkat.

Kritikus napok

Kritikus napok lesznek a május 5-ei telihold holdfogyatkozással a Swatiban, a Jupiter május 17-én zodiákust vált, ezt már május 10-től érezni fogjuk a gazdaságban, a május 18. a Hold belépése és május 20-ai újhold, ezek mind kényes pillanatok.

Május végéig “fejjel a falnak”

A gazdasági próbatételek körül májusban egy nagyon fontos kérdés merül fel ‒ ez pedig a Plútó quadrát ‒, lesz-e elég kőolaj, illetve a háborús mezsgyén megint csak az, hogy a források feletti aggodalom miatt, és azok védelmében az őrület pillanatában atomhoz kívánnak-e nyúlni. A háború egyébként addig is forr, hiszen a Kosban járunk és így mindenki meggondolatlanul, agresszívan fejjel megy a falnak, és majd május végétől remélhetünk végre kis megnyugvást, békésebb állapotokat.

Májusban kifejezetten azért lesz mindenki a robbanás szélén, mert a Kost uraló Mars közben nagyon gyenge pozícióban van, így mindenki gyengének érzi saját magát, és mint a sarokba szorított vad, félelmében támad.

A legtöbb, amit tehetünk

Szóval a legtöbb, amit most környezetünkért és akár a világ békéjéért tehetünk az az, hogy megnyugtatjuk az embereket, igen, van elegendő forrásunk, csak jól kéne azt használni.

(Óriási poén egyébként, hogy Krisna-völgyben most adják majd át hazánk egyetlen járgányházát, ami ökörerő meghajtású természetes malom, éppen akkor, amikor 6 bolygó jár majd a Bika zodiákusban.)

Forró május, tiszteletlenség, és nyaralás?

A Ráhu Jupiterrel egyébként tájfunokra, nagy tengeri viharokra, nagy víztömeggel járó viharokra is lehet számítani, miközben a május vége elég melegnek is ígérkezik, forróbbnak, mint általában. Ez az állás ugyanakkor guru-candála jóga is, ezért az oktatás, tanárok helyzete, coachok, tanácsadók kérdése és a lelkészekkel, papokkal, a vallások képviselőivel való tiszteletlenség is jellemző lesz. Még az erősen vallásos országokban is a vallási képviselők véleményét háttérbe fogja szorítani a politika.

Összességében egy növekvő, sikeres szakaszban vagyunk, június elején a Mars-Vénusz kedvez majd a családok és párok éves nyaralásának.


Photo by Tobias Tullius on Unsplash

A komolyabb fordulatok augusztustól kezdődnek

A következő komolyabb gazdasági átalakulás és fordulatok augusztustól kezdődnek és 2024. májusig tartanak majd. Nagyon sok próbatétel után, 2024 májusában egy szuper világszintű fejlődést láthatunk majd, de az eredmény csak azoknak tart ki sokáig, akik okos lépésekre szánják el magukat.

 

 

Cikk forrása: Onlinehoroszkop – Égbolt Café

(Borítókép: Image by Freepik)

 

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok