Irány az égbolt!

2022. 08. 22. | Asztrológia

Szerző: Jógapont
 

Irány az égbolt! Van 7 bolygó, ami mindannyiunk felett ott kering, most pedig megtudhatod, hogy ezek a bolygók milyen energiákkal segítik az életed.

Nap

Magát a napfényt és a D-vitamint, a boldogság érzését és örömöt adja. Ha olyan dolgokba fektetsz időt, amik boldoggá tesznek, örömöt adnak, kint vagy a fényben, akkor a Nap energiáját gyűjtöd be az életedbe.

Hold

A Hold adja a növények lédússágát és ízét. Az eső, a víz, a tej, ezek a táplálékok, de az emóciók, a bizalom, a lelki és az anyai szeretet, ezek mind a Hold energiaforrásai. A mentális nyugalom, a meditáció, a lelki élet is a Hold energiáit erősíti.

Mars

A Mars igazi energiabomba, a baj csak az, hogy vigyázni kell vele, mert magát a harcot és háborút képviseli. Ezért is van az, hogy sok ember egy jó ki krízis vagy vita után bizony feltöltve érzi magát. A kulcs valójában önmagunk, túlzott vágyaink, érzékeink és az elmekésztetéseinek legyőzése. De a harcművészetek, az izommunka, a testedzés és gyakorlás, a bátorság, a kiállás fontos ügyekért, a harci szellem békés eszközökkel adja a Mars valódi energiáját.

Photo by Daniel Olah on Unsplash

Merkúr

A Merkúr a kommunikációból a kis utazásokból, a kimondott szavak erejéből töltődik. Mindig figyelj a szavaidra, hogy mit mondasz ki. Még ha a gondolataidat nem is tudod szabályozni, a szádat becsukhatod kényelmetlenebb pillanatokban. A Merkúr buddhi, vagyis minden kimondott szó az intelligenciánkra fog kihatni. Ha gyengíted az IQ-t szavaiddal, önostorozással, negatív jóslatokkal, sajnálkozással, akkor annyira meggyengülhet, hogy az elme felül tud kerekedni rajta. Az elme olyan, mint egy erős komondor. Jó, hogy van, a juhokat is szépen tereli, de kell egy erős gazda, aki féken tartja. A zöld színű élet-ételek, a klorofillos ételek is erősítik.

Vénusz

Az örömökből, szeretetből, szerelemből, gyermekekből, szórakozásból, finom ételekből és kényelemből töltődik a Vénusz. Hihetetlen, hogy napjainkban mennyire ezen az egy bolygón keresztül próbálunk boldogságot és energiát kapni. Az édes íz, a sok szórakozás, a szép esztétikai élmények, művészetek mind töltenek, és kell is ezekből töltekezni, de mértékkel. Ez az egy szegény bolygó nem tudja elvinni az egész energiahiányodat a hátán, nem csoda, hogy túlfogyasztasz, és mégsem vagy boldog.


Photo by Daniel Olah on Unsplash

Szaturnusz

A lemondásból jövő erő és a tudásból, lelki tudásból fakadó erő mind a Szaturnusz érdeme. Ennek a szigorú bolygónak az a szerepe, hogy megkapjuk a karmánk szerint megérdemelt szenvedéseket. A tapasztalatok által azonban alázatosabbak leszünk és sokkal erősebbek, mint a szelet kapott facsemete, mélyre nyúló gyökereket növesztünk.
Fontos azonban, hogy ne alakítsunk ki egy hibás hitrendszert, hogy a lelkiség az csak és kizárólag a szenvedés útján megközelíthető. Ez a keresztre-feszített önostorozó állapot jön ugyanis a Szaturnusz szimbolikájából és keresztjéből (Magyarországon és Európában a keresztényi bűntudatból és abból a sok transzgenerációs önostorozásból és bűnrészesség-érzésből, ami még csak nem is a sajátunk, őseink kegyetlen háborús tettei miatt, – sajnos, most utólag már felesleges – és tudattalan szégyenkezésből.). Mivel Szaturnusz a “system”, a rendszer, könnyű beépíteni ezt a hibás berögződést. Ez csak egyféle energia, de nagyon fontos.

Jupiter

Jupiter a vallásos cselekedetekből, a kötelességünk végzéséből, a dharmából, a bemutatott áldozatokból és rítusokból, a hitből, a lelki tanítómesterrel való kapcsolatból, a szent kötelékekből, a megszentesített tértől (szent helyek, zarándokhelyek, templomok, a tested, oltárod, otthonod), időtől (ünnepek, kedvező napok) és körülményektől (minden más) kapja az ő energiáját. Adjunk teret Istennek, ezeknek a rítusoknak pozitív kötelességeink végzésével. Életfeladatunk megtalálásának, így a Jupiterből nyerhető energiákat is magunkévá tesszük.

Photo by Daniel Olah on Unsplash

A védikus írások azonban azt mondják, hogy a legfontosabb minden közül az Abszolút Igazsággal való kapcsolatunk, ugyanis, ha ez megvan, akkor életünk minden egyes része egészségesen tud működni. Mint amikor a fának nem a levelét, a virágját vagy a szárát öntözöd, hanem gyökerét, mert a facsemete ekkor tud igazán vízhez és erőhöz jutni, élni és fejlődni. Ahogyan mi lelkek is – bár sok segítséget kapunk az élet során, mégis -, az Abszolút Igazsággal való kapcsolat által tudunk igazán fejlődni.

 

Forrás: Onlinehoroszkop – Égbolt Café

(Borítókép: Couleur képe a Pixabay -en.)

 

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok