Jógarádzsa díjátadó 2024

2024. 06. 10. | Az én jógám

Szerző: Jógapont
 

A hetedik Jógarádzsa Kiválósági Díj és a hatodik Jógarádzsa Közönség Díj ünnepélyes díjátadójára 2024. június 8-án került sor a Magyar Jógaoktatók Szövetsége (MJSZE) által szervezett Yoga Fest-en.
A Jógarádzsa Díj Magyarország egyetlen jógaoktatók számára alapított díj. 

Ki kapta az idei évben a Jógarádzsa Kiválósági Díjat?

A jógaoktatói tevékenysége és a jóga elveit követő életvitele elismeréseképpen, a jógás társadalom jelölése, majd a szakmai bizottság szavazása alapján Várhelyi Sándor nyerte el a Jógarádzsa Kiválósági Díjat, valamint a vele járó 1000 euró adományt. A Díjazott ezáltal jogosult a kitüntető “Jógarádzsa Kiválósági Díjas” cím időbeli korlát nélküli használatára.

Mit adott neked a jóga?
[…] Volt ez a nagy váltás az életemben, amikor sportedzőből jógaoktató lettem. Egy olyan időszak volt a kettő között, amikor nem tudtam mit kezdjek magammal. Ott voltam kb. 50 évesen, tele energiával, ambícióval, és egyszerűen nem volt rám szükség. Sehol. Nem tudtam mit kezdeni magammal. És akkor jött a jóga. Ez csodálatos volt. Az, hogy valaki segített, hogy Etka anyó egyből – jó értelemben – rámszállt, bíztatott, tolt, és nyomott, eljött bemutatót tartani az én óráimra.. akkor attól kezdve ment minden, mintha az égiek tolnák a szekeret.
Tehát gyakorlatilag új lehetőségeket kaptál?
Igen, új lehetőségeket és új értelmet kapott az életem.

Ha megnéznéd a teljes videóriportot Sándorral, ide kattintva megteheted.

Ki kapta az idei évben a Jógarádzsa Közönség Díjat?

A jógaoktatói tevékenysége és a jóga elveit követő életvitele elismeréseképpen, a szakmai bizottság jelölése és a jógás társadalom szavazása alapján pedig Baktai Ádám nyerte el a Jógarádzsa Közönség Díjat, valamint a vele járó 500 euró adományt. A Díjazott ezáltal jogosult a kitüntető “Jógarádzsa Közönség Díjas” cím időbeli korlát nélküli használatára.

Ádám többek között így bátorítja azokat, akik még nem próbálták ki a jógát (és talán azok számára is erőt adó lehet, akik ugyan már elkezdték, de akadnak kihívásaik..)  :

A jóga elképesztő dolgokat tesz hozzá az életünkhöz. Az életünk megannyi területén. Ne rettenjünk el! Nemcsak szuperhajlékony fakírok jógáznak. Keressünk egy olyan tanárt/órát, amin részt tudunk venni és csak gyakoroljunk! Néhány hét után már érezni fogjuk azt, hogy a jóga képes mindenféle jót beinvitálni az életünkbe!

Ha kíváncsi vagy a teljes riportra Baktai Ádámmal, ide kattintva tudod elolvasni.

 

A Jógarádzsa díjazottainak és minden jelöltjének szívből gratulálunk példamutató és inspiráló munkásságukhoz!

Ha kíváncsi vagy a díjátadó pillanataira, hangulatára, kukkants bele a lenti videóba!

Reméljük személyesen is részt tudtál venni a Yoga Festen és értékes élményekkel gazdagodtál. Ha nem jutottál el erre az izgalmas eseményre, akkor 2 év múlva ne hagyd ki, várunk szeretettel!

 

 

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok