Csillagokkal a személyiség fejlesztéséért

2022. 07. 01. | Asztrológia

Szerző: Jógapont
 

Különleges helyzetbe került az égen a Mars, a tropikus, nyugaton ismert zodiákus szerint már csúcson jár a Kosban, az állócsillagok rendszere szerint azonban gandanta zónát tapos, a Halak csillagképből most kecmereg át a Kosba. Hogy milyen ez, Nos… láttál már tüzet vízben? Vulkánkitörést a tenger mélyén?

Mi a hatása? Először is berobbantja a tüzet, a forróságot, amit érezhetünk is, mindenhol szerte az északi égövön, labilis, változékony időjárással, na és persze megbillenti az idegrendszert és a szenvedélyt az emberben.

A védikus terminológia szerint a Marshoz az anarthák a belső tisztítandó hibák közül a düh tartozik, amelynek forrása, gyökere a vágy, a káma, a szenvedély és különösen az a vágy, amely nem teljesül be, avagy amelyet túlégetünk (amikor két végéről égetjük) és ezért vele együtt megpörkölődünk mi is.

Ezt csak tetézi a Rák zodiákusos, Ikrek csillagképes újhold az Árudra csillagképben, amelynek szimbóluma egy könnycsepp és a szomorúsággal, érzelmi viharokkal, belső düh érzésével áll kapcsolatban. Ő itt Rudra, aki pusztít, és az érzelmi hullámok megélése miatt. Ez az újhold ugyanakkor annak is kedvez, hogy különösen érzelmi kérdésekben új alapokra helyezzük életünket. A párkapcsolati megújulásnak kifejezetten kedveznek a következő napok.


Kép: freepik

De mitől tudjuk felhúzni magunkat, mitől lehetünk idegesek?

Sokféle oka lehet ennek.
Néhány napja egy régi kedves barátnőm igen jól kérdezett, hogyan léphetne túl a bevésődött gyermekkorból hozott és nem éppen tápláló hitrendszerein, amelyek akadályozzák. Nagyon jó kérdés a családi gyökerekig visszanyúló Rák küszöbén.

Nos, a válasz egyszerű, mindenki másképp, mert minden emberben ezek másból fakadnak. Személyiségünk külső csiszolt tükre a persona, vagyis a szerepszemélyiség, amely a társadalomban elfoglalt arcunkat mutatja, ez a lagna vagyis az ascendens. Az ascendenshez tartozik egy madhya lagna is, vagyis egy delelési pont az adott napon, ami pedig társadalmi és karrier céljainkat hozza, ennek teljes ellentengelye pedig a pátála lagna, vagyis az ég alja, a gyökereink, a családi köldökzsinór vonala.

Lássuk, jegyek szerint hogyan tudjuk okosan és jól meghaladni magunkat, hogy könnyebben elérjük a lélek számára is hasznos vágyainkat és csökkentsük a felgyülemlett feszültséget?!

Kos ascendens

Nehézsége általában a harag, a hamis egó nagyon durván felerősödik általa. Fejjel megy a falnak és sokszor szűklátókörű. A Kos meghaladja magát, ha képes megnyugodni. Olykor célok nélkül csak úgy létezni, a jelenben élni, a dühét lecsillapítani. A függetlenségi törekvéseken való felülkerekedés és a társadalmi integráció a Kos kőkemény életfeladata.


Kép: freepik

Bika ascendens

A Bika elsősorban a lobhával, a mohósággal hozható kapcsolatba. A fogyasztás, túlfogyasztás lehet a nehézsége. Az étkezés szabályozása és a komfortzónából való kilépéssel tudja úgy meghaladni magát, hogy új szintre lépjen.
Általában Vízöntő körüli ég teteje tengely társul hozzá, ami a begyepesedésből való kilépés, az újítás képességét feszegeti.

Ikrek ascendens

Az Ikrek számára két fontos terület van: az egyik, hogy az örök ifjú belső gyermek meg kell, hogy szüntesse gyermeki felelőtlenségét. Játékosságát nem szabad elveszítenie, de meg kell tanulnia felelősséget vállalni döntéseiért, és képesnek kell lennie dönteni, választani és járni a döntött úton. Ikrek fontos feladata, hogy az egyéni személyes kapcsolat és pl. párkapcsolat helyett a közösséget, a teljes egészet válassza erkölcsi kérdésekben.

Rák ascendens

A Rákok számára nagyon fontos életfeladat túllépni a saját család körén, vagyis, hogy csak azt szolgálja és szereti igazán, ami az „enyém”. Az én szeretteim, az én családom. A másik a múltba való révedés és érzelmi évődés, beleértve a gyökereink hibáztatását életünkért, sorsunkért. A múltba révedés mindig tamasz, azaz a tudatlanság kötőereje hatása alatt áll.

Oroszlán ascendens

Az Oroszlánnál általában az irányításra való vágy, a hatalomvágy erős, a hamis egó bűvöletében él. Az ísvara – irányítói – tudat mérgezheti meg. Nagyon fontos számára, hogy feladja, hogy ő legyen középpontban és helyette ő feledkezzen el mások szolgálatában. Vagyis, hogy a Nap ne csak a bolygórendszer középpontja legyen, hanem ebből a szerepből ő ontsa melegét mindenkire.


Kép: freepik

Szűz ascendens

A Szűz számára a kritizálás hajlamán és az áldozatszerepen kellene túllépni. Beleértve, hogy folytonos tettvágyával annyi mindenbe kezd, hogy folyamatosan karmát termel magának. Kétszer olyan aktív, mint a többi jegy, ha tettekről, szervezésről van szó. A Szűznél az is fontos, hogy megértse a különbséget az önértékelési zavar és az alázatosság között. A szorongások bénítása a túlanalizálásból fakad, amit egy Ikrek Mc-vel, vagyis spontaneitással oldhatna.

Mérleg ascendens

A Mérlegnél a külvilág véleményén való függeszkedés lehet méreg, hogy a belső egyensúly megtalálását külső tényezőkhöz köti, ide értve a társfüggést is, ez megnehezíti az életét és érdemes túllépnie rajta. Természetesen az állandó mérlegelés helyett a döntés képessége és a felelősség vállalása lesz fontos. A Mérlegben jelenős a luxusra való vágy, az Oroszlánhoz hasonlóan, ami csak igen ritka esetben segíti a lelki fejlődést.

Skorpió ascendens

A Skorpiónak először is meg kell értenie az örök idő természetét, hogy bár barátságban áll a múlandóval, mégsem élet és halál örök ura. Kedves Skorpió, kérlek ezt olvasd el még egyszer. A sötétséggel lepaktálni nem jelenti azt, hogy Te magad vagy a fény, azt ki kell fejleszteni magadban, az ösztönökön felülkerekedvén. A kéjvágy, a káma nagyon erős lehet benne, amelynek uralása és kontrollálása erős ütemben viszi őt előre.

Nyilas ascendens

A Nyilas számára a függetlenség és szabadság megtartása és állandó kergetése mérgezi az életútját. Amennyibe a Nyilas képes letérdelni Isten előtt, elfogadni egy felsőbb irányítás és létezőt, megérteni, hogy a matériában nincs olyan, hogy teljes függetlenség, akkor már túlhaladott önmagán. A Nyilas retteg a döntések felelősségétől. Nagy távoli álmai vannak, de kevés közeli konkrét célja. Álmodó merengés helyett győzedelmes cselekvés a helyes útja.


Kép: freepik

Bak ascendens

A Bak ascendens számára az érinthetetlenség egy súlyos csapda, ahogy érzelmileg is próbál eltávolodni, távol maradni és jegelni magát a külvilágtól mindentől és mindenkitől. Mert a kőszikla az nem képes hajolni, csak törni vagy porlani. A Baknak fontos feladata az érzelmi elmélyülés, legalább a közeli emberi kapcsolatok irányába. Túl kell lépnie a társadalom formálta véleményen, az érdekek méregetésén és érzelmileg kapcsolódnia.

Vízöntő ascendens

A Vízöntő lagna mindent meg fog tenni azért, hogy ne kelljen elmélyülnie, és beolvadnia a közegbe. Komoly fejlődést ér el, amikor görcsös lázadását és kitűnni vágyását a társadalom rendszereinek okos újításaiba transzformálja át. A felelősség vállalásának gondolata megbéníthatja, az is, hogy mint a papírsárkány leköthetetlen, de szilárd jegyként a megállapodás az útja.

Halak ascendens

A Halak májá, az illúzió és álomképek fogja. Nagyon könnyen épít maga köré egy második valóságot, mint álom az álomban él. A mártír szereppel való felhagyás, az érzelmi labilitás és az elméje, érzelmei alkotta labilis illúziók az, amin túl kell lépnie. Legjobb, ha ehhez a racionalitást és a valóságot választja. Így tud majd valódi eredményeket elérni.

 

Ne feledjétek, hogy az égbolt egésze stabil és erős, a július elseje, a Ratha-játrá, Szekérfesztivál napja (Indiában) kifejezetten szuper csillagállás lesz!

 

(Borítókép: freepik )

Forrás: Onlinehoroszkop – Égbolt Café

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok