Ételt az Életért – segítsünk együtt

2022. 03. 04. | Életmód, Filozófia, Vegetáriánus

Szerző: Jógapont
 
Napi többezer adag étellel segíti az ukrajnai menekülteket a Krisna-hívők Ételt az Életért humanitárius programja

Egy ideje már feje tetejére állt a világ. A kialakult háborús helyzetről nem szeretnék írni, hiszen ez nem az én feladatom. Viszont van egy dolog, ami azt hiszem, hogy mindannyiunkban felmerült, ahogy meghallottuk a híreket. Ez pedig az a kérdés, hogy hogyan tudnék segíteni? Az emberek kezdeményezéséből pár nap alatt óriási összefogás kerekedett, így a segítőkészséged sokféle módon felajánlhatod. Azt persze te tudod, hogy éppen milyenfajta támogatás fér bele az életedbe. A rengeteg opció közül az egyik lehetőség, amire szeretném felhívni a figyelmed, az Ételt az Életért Alapítvány munkássága.

Az alábbi sorok önmagukért beszélnek. Ha szimpatikus a tevékenységük, kérlek segíts velük vagy segítsd őket, hogy minél több embernek segíthessenek.

A Krisna-hívők a konfliktus első napjaitól, február 26. óta dolgoznak a menekültek megsegítésén. Ételt az Életért humanitárius programjuk a hazai rászorulók (napi 2000 fő) szokásos napi ellátásával párhuzamosan folyamatosan szállít meleg ételt az ukrajnai háború elől menekülő rászorulóknak is (+2000 adag). Az élelmezési segélyakció 4 fókuszpontja: a határátkelők, az indiai diákok, a befogadó központok, valamint a határon túliak támogatása.

A hazánkba érkező menekültek ellátása a határátkelőkön zajlik, a helyi igényeknek megfelelően, annak a több ezer indiai diáknak az étkeztetése pedig, akiket Magyarországon keresztül evakuálnak Indiába, a budapesti gyűjtőpontokon történik. A hívők a menekültek számára fenntartott fővárosi szálláshelyre és a Nyugati pályaudvarra is szállítanak meleg ebédet, valamint a határon túlra, kárpátaljai lakosoknak is juttattak át segélyadományt, takarókat, konzerveket, használati tárgyakat.
Az Ételt az Életért humanitárius program kaotikus helyzetben is friss, meleg és tápláló ételt tud felszolgálni mind a menekülteknek, mind a mentésben résztvevőknek. Az országban található Krisna-templomok és a gyülekezet bevonásának köszönhetően az egyház a menekültek elhelyezésében is aktívan részt vállal. Mindemellett lelki segélyt is nyújt, valamint rendszeresen szervez békemeditációt a helyzet mielőbbi rendeződéséért. A segélyakcióhoz szívesen fogadják a lakosság támogatását.
A témával kapcsolatban egyéb videókat, bejelentkezéseket ezen a linken találsz.
Így segítheted az ételosztást:
Ételt az Életért Alapítvány
Bankszámlaszám:
MKB 10300002-10631840-49020019
Account holder: Ételt az Életért Alapítvány
IBAN HU55 1030 0002 1063 1840 4902 0019
BIC/SWIFT code: MKKB HU HB
Online adományozás: www.eteltazeletert.hu
(Fotók: Filo Foto, Tas)

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok