Jógával egy jobb világért

2024. 06. 18. | Az én jógám, Életmód

Szerző: Jógapont
 

A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola (BHF) a Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium (TINLAB), és a Hálózat a Regionális Fejlesztésért Alapítvány (Hárfa) projektfelhívásába kapcsolódva vesz részt egy nagyon izgalmas, társadalmi állapotra vonatkozó kutatásban.

Mielőtt belegabalyodna az elméd az (egyébként csodálatos!) szervezetek neveibe, és valami száraz, kézzelfoghatatlan dolognak gondolnád ezt a témát, gyorsan elébe szeretnék vágni ennek! Ugyanis, ha szereted a jógát, a jógikus életmódot, talán épp jógaoktató is vagy és, ha érdekel a szeretteid, ismerőseid jóléte, akkor számodra ez a tartalom igazán hasznos lehet! Már írom is a lényeget…

E kutatás-fejlesztésnek és innovációnak az a célja, hogy a társadalom működésének különböző területeinek fejlesztését segítse. Pontosabban, az egyéni szinten jelentkező problémák, illetve válság-szindrómáknak a kezelését célozza meg.

Talán észrevetted (akár a saját környezetedben is), hogy nagyon gyorsan, könnyen és folyamatosan személytelenednek el az emberi kapcsolatok vagy, hogy egyre nagyobb és nagyobb méreteket ölt a hiperaktivitás, különféle figyelemzavarok, depresszió, alkohol-, drogproblémák, és még sorolhatnám a végtelenségig. Azt hiszem, hogy ezt nem is nagyon kell ragoznom, látjuk, tapasztaljuk, vannak felmérések, számok, ezek történnek.

A lényeg tehát, hogy világ, amiben élünk, egyre nehezebb pályává válik, és jó lenne minél inkább megóvni a saját fizikális, illetve mentális egészségünket, ugyanakkor segíteni ebben másoknak is. Igaz?

Miről is szól akkor ez a kutatás, hogyan lesz tőle jobb az életünk?

A kutatás végeredménye egy oktatási program, ami segíti a mentális, érzelmi nehézségekkel küzdő emberek életét. Hogyan? Életmódváltással. Milyen életmódváltással, és hogyan kapcsolódik ez nagyon szorosan a jógához? Továbbá, van 4 dolog, ami különlegessé teszi ezt a projektet, de mik ezek? És vajon mikor születik meg a projekt első változata?

Ezekhez a válaszokhoz már szükséged lesz az alábbi videóra, amiben Dr. Tóth-Soma László (Gaura Krisna Dásza) a BHF Elméleti és Alkalmazott Jógatudományi Tanszékének vezetője mesél röviden, érthetően, és nagyon biztatóan. Hajrá mindannyiunknak egy élhető, egészséges, emberi világért! Folytatása következik…

 

Borítókép: miguelzare

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok