Új év, új szokások – Miért kezdj el jógázni már holnap?

2024. 01. 12. | Életmód, Jóga gyakorlás

Szerző: Jógapont
 
Miért jógázz?

Mindenkinek másban kell fejlődnie, a jóga pedig segít a helyes és rendszeres gyakorlás által megtalálni az egyéni utat. Csak egy csepp ízelítő a jóga által nyújtott fejlődési lehetőségekből, jótékony hatásainak tengeréből:

◦ rugalmasabbá válik az egész test,
◦ erősödnek a tartóizmok,
◦ az ízületek egészségesebbé válnak, az esetleges fájdalmak enyhülnek,
◦ a saját izomzattal nem rendelkező belső szervek működése helyreáll,
◦ lecsendesül és megnyugszik az elme, így kiegyensúlyozottabbá válsz,
◦ kezelhetővé válik a stressz,
◦ javulnak az emberi kapcsolatok,
◦ erősödik a hit és a kitartás.

Mit érhetsz el vele?

A jóga célja, hogy a különböző testi funkciókat olyan tökéletes összhangba hozza, hogy azok működésükkel megteremtsék az egész test jóllétét. A fizikai test tudatosságának fejlődésén keresztül fejlődni fog a mentális működés is, idővel pedig egyre nagyobb megértésre lehet szert tenni a létezés finomabb területeivel kapcsolatban is.

A jóga nagyon jó hatással van a különféle durva fizikális (testi) és finom fizikális (mentális) betegségekre is, de ezek kezelését mindenképpen csak megfelelően képzett jógaterapeuta végezheti, egyénre szabott módon!

Tehát jógázni jó, nagyon megéri, ha már csinálod, akkor ezt te tudod a legjobban, ha még nem, akkor pedig annyi a dolgod, hogy belekóstolj egy kicsit. Azt mondják, a puding próbája az evés, szóval ízleld meg a jógát, és hagyd, hogy minden szinten jobbá tegye az életed!

Ha tovább mélyítenéd a tudásod..

Hogyha kipróbálod az alábbi videót és beválik, akkor szeretnélek kicsit bátorítani egy hosszabb távú kapcsolódásra is. Ha elmélyítenéd a jógás tudásod, majd esetleg azt megosztanád másokkal is, jószívvel ajánlom a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolát (BHF), ahol van lehetőség vaisnava jógamester szakon is tanulni, és Európában egyedülálló módon, államilag elismert diplomát szerethetsz 3 év alatt. 

Bárhogy is, nagyon jó gyakorlást és sok örömöt a jóga útján!

Borítókép: Kampus Production

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok