Csillagjóga március – Feszült csillagállások és a csodák ideje

2022. 03. 14. | Asztrológia

Szerző: Jógapont
 

Fodor Kata védikus asztrológia szakértőnk mesél a jelenlegi és a következő hetekben ránk váró időszakról és arról, hogy hogyan tudjuk a legjobbat kihozni ezekből a helyzetekből.

Apa kezdődik!

A lágy és szeretetteljes csillagállás a Halakban.. Ezen a hétvégén, március 12-13-án pedig a tropikus Rák Hold ad a Nap-Jupiter-Neptun találkozójára csodálatos, szeretetteljes fényszöget. Ez a hétvége a családé és a szeretteké, a szív megnyílása a teljes szeretet kibontakozása. Igaz ez a család lehet éppen nagyobb család is, vasudhaiva kutumbhakam, azaz az egész emberiség – nagy család, így akár a menekültek vagy gyerekek, állatok segítése is lehet a családi kötelességünk.

Ez az, amit a Halak Nap-Jupiter és a Rák Hold végtelen szeretetében meg kellene értenünk. Az állatok, a növények, az emberek, vallástól, nemzetiségtől, kulturális hovatartozástól függően mind egy nagy család részei, mind együtt vagyunk Isten lótuszlábánál. Akkor tudunk boldogok lenni, ha mindenki egyaránt boldog. A szenvedés körülményeit abba kell hagyni, ami azt jelenti, hogy be kell fejezni a közönyösséget mások szenvedése iránt, beleértve minden élőlény, így az állatok és az anyatermészet szenvedését is. A nemzeti hovatartozás fontos a dharma szintjén, amíg lokálisan összefogva kell létrehoznunk valamit, de visszás lehet globális problémák terén. Tudjuk, hol van mindennek a helye az életünkben, használjuk jól.

Háború és szívből jövő összefogás

A Jupiter még megtisztító hatásaival is segít, ha pl. böjtölnénk, tisztítókúrákat folytatnánk, a szeretetteljes odafordulás pedig minden téren érezhető. Ugyan hazánkat megbénítja a Mars-Plútó-Szaturnusz találkozója, hiszen ez a háború most a szomszédunkban tört ki – két éve ez a háborús állás a vírusban csúcsosodott ki -, de én személy szerint még sosem láttam ilyen csodálatos, szívből jövő összefogást, mint most. Nagyon szomorú, hogy ehhez egy konfliktus kell. De míg a Covid elszigetelt, addig ez a mostani helyzet összefogásra és tettekre ösztökél. Egy kis reménysugár…
Biztosan naiv vagyok, de én ettől a Jupiter Halak állástól bizony azt várom, hogy a harcoló felek leteszik a fegyvert és szeretetben összeölelkeznek, mert megértik, hogy testvérek.

 


Photo by Jonathan Meyer on Unsplash

És értem én, hogy fel kell készülni és óvatosnak kell lenni, de főként itt a Halak Jupiter-Neptunban meg kéne értenünk végre, hogy a tudatunk rezgései teremtik a fizikai jövőnk egy részét. Mindazok, akik világháborút vizionalizálnak, csak olajat tesznek a tűzre. Készüljünk fel, de reméljük a jót, mert nem biztos, hogy megfelelő rezgést kelt most farkast kiáltani. A vadász mindenhol prédát lát, a harcos mindenhol csatát sejt, az univerzum tápláló jellegű, jó rezgésű segítői pedig mindenhol a szeretettel odafordulás lehetőségét látják. Ideje hogy végre a lágy, női energiák győzedelmeskedjenek és ne ezek a kiüresedett, “ki ha én nem” típusú kiégett Napok és hamis egók.

A megfelelő fókusz

Próbáljuk ezt a borzalmas háborút gyorsan feloldani, megoldani, és nem világháborúnak látni. Éppen elég borzalom és fájdalom kíséri ezt lokálisan. 2 évvel ezelőtt ugyanez a csillagállás egy világméretű járványt hozott háborús lezárással, 30 éve a boszniai háborút. Ne kísértsük a sorsot, mert olyan gyorsan élünk, hogy 15 nap háborúság után úgy néz ki szomszédunk, mint máskor fél év vagy egy év után. Pozitív, szeretetteljes rezgések kellenek!

Március 20. és április 5. között újabb két nehéz hetünk lesz, de itt már a Szaturnusz erős blokkoló energiái határt tudnak szabni a kegyetlenségnek. Április 5-től kifut az újabb kör kála-sarpa jóga, majd április 16-tól feloldódik a Mars Szaturnusz közelsége is. Ha addig senki nem csinálna semmi hülyeséget, akkor ezt a dolgot gyorsan lezárhatnánk és megkezdődhetne a renoválás. Ezért kellene imádkozni, erre kellene fókuszálni, addig az elesetteket, menekülteket menteni és segíteni. De örüljünk most annak, amink van, a szeretteknek akik körülvesznek, a fedélnek, a szabadidőnknek, a minőségi időnknek, amit arra fordítunk, amit szeretnénk, az életnek.

A halálnak csak az élet ünnepével vethetünk véget. A télnek csak a tavasz ragyogó megújulása szab határt. Ez pedig Holi ünnepe, ami március 18-án esedékes. Jön a fényes, meleg időszak. Kezdődik az élet.

 


Photo by Alexandru Tudorache on Unsplash 

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok