Csillagjóga – Mit hoz 2023?

2022. 12. 29. | Asztrológia

Szerző: Jógapont
 

A 2023-as év sok szempontból egy feloldódása lesz az elmúlt évnek, ugyanakkor a 2022-ben kezdődő problémák egy része újra fel fog erősödni, egészen addig, amíg egy stabil biztos megoldást nem találunk rá.

Kikelet

Már a kalendáriumi kezdő nap, január 1. is Hold-Ráhu-Uránusz együttállással indul, ami a Bika zodiákus (Kos csillagkép) témáit feszegeti a Bharaníban. A biztonságot, a táplálkozást, a termőföld kérdést a fejlődés és gyarapodás lehetőségét. Mindaz, amit eddig hordoztunk magunkban az most ki akar kelni. Ha haragot, vesződséget, fájdalmat, akkor az. Ha pozitivitást, bizalmat, akkor az. Ha valamiért keményen megdolgoztunk az, ha valamit keményen elhanyagoltunk, akkor biztos az a nagy űr és éhség fog kikelni. Ami pedig igazán terítékre kerül az az élelmiszerbiztonság kérdése.

Már kapásból január hónap igen izgalmasan indul. 15-e körül megfordul végre az addig retrogád Mars, ami mivel amúgy is szörnyen földközeli sok háborúságot és stresszt okozott az utóbbi hónapokban. Január 20-a körül megfordul végre, fél év után, az Uránusz is, és elkezd távolodni a Ráhutól. Ez a kettő meg fogja oldani a fűtési hőkérdésekkel kapcsolatos és elektromos energia problémánkat. Ugyanakkor minden ilyen megoldás valami „kirobbanó esemény” hatására szokott feloldódni. Krízis – katarzis.

Aztán csak hogy még terheltebb legyen a hónap, a Szaturnusz is belép ismét a Vízöntőbe, de legalább a múlatrikóna pozíciójában van. Ez kőkemény és új rendet jelent a világban, szó szerint új világrendet. Szigorral, kemény szabályokkal, de reménnyel is a megoldásra, ahol a humán, az ember igénye lehet végre az első. De kedvez ez a hatás a humanitárius katasztrófáknak is sajnos, és nem könnyíti meg a hidegháborús érzéseket a különféle országok között.

A Plútó tánca

Január 22-én azután lesz egy kőkemény találkozó, egy újhold, a Nap a Hold és Plútó fog együttállni és ez teszi be a januári csillagállásnak a nagykaput. Egy új kezdet, és persze mint minden januárban az utóbbi években az atomháborútól való félelem fogja kínozni az elménket. Idén ez a félelem nem alaptalan, a jegyet váltó bolygó sajnos igen labilissá válik, de nem is valós, viszont itt jön be a pozitív tudatosság szerepe, főként ahogy haladunk a Vízöntő energiák felé, a gyógyító, megtisztuló és az ember kreatív teremtő erejét használó energiák és világ felé.

Mivel Plútó a tavasszal a nyugati zodiákus szintjén belekóstol a Vízöntőbe, ezért jó eséllyel terítékre kerül a szén és a kőolaj, a hiánya és a kiváltásának lehetőségei és végre a remény arra, hogy alternatív megújuló energiákat használjunk nagy mennyiségben. Végtelen számú tudományos felfedezés és fejlődés lesz ami előreviszi az emberiséget.

A Szaturnusz ugyanakkor sajnos nem kedvez az emberek feletti kontrollal szemben, de az emberi jogok kérdése is terítékre kerül beleértve jópár emberi jogi pert az elmúlt évek eseményei kapcsán (háború, gyógyászat, stb.)

A Plútó 2023-ban még visszatáncol a Bakba, így a kőolaj ellátási gondok a jövő ősszel ki fognak újulni, de 2024-ben már teljesen megoldódhatnak.
Az új rendszerek Valentin nap körül állhatnak be, beleértve a háborús egyezményeket, politkai egyezségeket és más rendszereket.

Az ukrán-orosz háborúk konfliktusban valószínűleg márciusban lesz egy feloldódás, noha a kiújulás is tapasztalható lesz szeptember-október magasságában és 2024. elejéig lesz még egy újabb, kisebb kör. Addig a konfliktus legpusztítóbb hónapja lesz a január, amikor is olyan helyzetekkel szembesülünk majd, amely felveti az emberség kérdését, és végül az alapvető emberi morál szab gátat az eseményeknek.

Jupiter és Neptunusz búcsúzik

Január éles napjai lesznek: 2-3-4., majd 15., és 20-21- 22.
Az utolsó hónapot tölti a Jupiter és a Neptunusz együtt a Halakban a nyugati zodákus szerint. Védikusan még márciusig kapcsolódnak, egy csillagképben haladnak, majd másfél emberöltőre búcsút mondanak egymásnak ebben a zónában.

Az Istenszeretet, odaadás, gondoskodás, szeretet, emberség és örök lelki értékek kérdése ismét takaréklángra kerül. Jupiter a nyugati számítás szerint a téli napfordulón hagyja el a Halak jelét 12 esztendőre. A Neptun társaságát a Halakban 147 évre.

2022. december 19-20-21. ezek igazi mágikus, varázslós napok lesznek, amelyben fő feladatunk meggyújtani a lélek és a szeretet örök lángját, beemelni ezt az örök fényt lelkünk lámpásába és őrizni azt minden próbatétellel szemben. A fény nem tud mindig kívülről áradni felénk, a valódi sötétségben belülről kell megőrizni azt.


Photo by Guilherme Romano on Unsplash

Jupiter a Bika jelében

Jupiter ezután elhagyja a Neptun társaságát, és tovább halad egészen a Bika zodiákusig, ahol a felszálló holdcsomóponttal fog kerengőzni. Ez az állás nem annyira vidám, a Guru-Candála Jógaként ismert fényszög sok mindennek nem tesz jót. Először sajnos tiszteletlenséget szül a lelki személyekkel szemben, vallások képviselőivel, szent emberekkel, coachokkal, gurukkal, akár magával a pénzzel és a bőség tudatával szemben. Nem kíméli a vezetőket és itt a Bika jelében biztos, hogy próbára fogja tenni az élelmiszerekhez való viszonyunkat. Aswiniben elsősorban nem a táplálék mennyiségét redukálja, vagyis lesz elegendő élelem a Földön, sokkal inkább azoknak az utaztatását, eljuttatását teszi próbára. Az elosztással van a gond. Az is egy kérdés, hogy melyik étel orvosság és melyik étel után kell orvosságot szedni.

A gazdaságban egészen biztosan kemény fordulatokat produkál, tőzsde, biztonság, befektetések, anyagiak terén. Nehézségeket a szarvasmarha állománnyal, a tejgazdálkodással és a bankrendszerrel. Tiszteletlenséget az orvosokkal szemben, problémákat hoz az egészségügyben, a táplálás és az élelem kérdése pedig minden módon beköszön majd az életünkbe. De amennyire nehéz ez az állás, annyira meg tudja rántani Ráhu a mellette lévő bolygókat, így az április-májusi nehézségek júniusra már komoly gazdasági fellendülésbe csapnak át, és beindul a vásárlóerő. Lesznek, akik szépen keresnek majd mások bukásán májusban. Most kell tényleg nagyon okosnak lenni. A befektetéseink elindulnak felfelé.

Pukkad a lufi?

Ebben a csillagállásban egy izgalmas dolog van csak, hogy ebben a jelben utoljára 1929-ben találkoztak Jupiter és Ráhu, és ahhoz nem kel túl pengének lenni a történelemből, hogy tudjuk ez a gazdasági lufi kipukkanásának éve volt. Ha azonban meghatározó piaci szereplők tőzsdei jelenléte borul, akkor sok minden borul a világban.

A krízis mértéke vélhetőleg kisebb lesz mint ’29-ben, de ehhez nagyon fontos lenne most a befektetők és a gazdasági szereplők okos lépéseit látni. Valamint az is fontos lenne, hogy a Bika miatt elkezdjük a mezőgazdaságot átszervezni megújítani, regeneratív és öko módszereket alkalmazni, és a helyi termelést támogatni, ahol nincs túl sok szállítás. A Bika miatt azok az országok lesznek tavasszal bajban, amelyek állattenyésztésből és mezőgazdaságból élnek, vagy amelyeknek Bika jellegük van, mint pl. az USA.

Fontos azért tudnunk, hogy a gazdasági szereplők esetében sokszor csak átrendeződésről, az erőviszonyok billenésről van szó. Nagyon érdekes, hogy az ukrán-orosz konfliktus kirobbanásakor Ukrajna sade satiban van, volt, még most is ebben van sajnos bő évig. De még ennél is fontosabb piaci szereplő került sade satiba, és így regresszióba 2020-ban a covid alatt, ez pedig Kína. Ahol a Hold támadottsága miatt valószínűleg tömegek haltak meg és váltak földönfutóvá. Kína pedig kellően fontos gazdasági szereplő ahhoz, hogy kihasson az egész világra. A megoldás az lenne, hogyha a gazdasági mutatókat és tényezőket kevésbé érintené érzékenyen az, hogy mondjuk lokálisan lehet kereskedni, és nem lesz könnyű globálisan.

Pozitív és sikeres időszak következik

Szóval az év elején tapasztalható fordulatos hónapok után egy pozitív és sikeres időszak következik, és a január is globális elemekben bővelkedik, nem annyira az egyéni élettérre hat ki. Így igazából rajtunk áll mennyire parázunk ezeken, vagy mennyire engedjük el a helyzetet és várjuk a hullámok csitulását.

Magyarországon nem várható semmilyen extrém krízis. Persze ennek a békés rendeződésnek a feltétele, hogy a világ vezetői ne tegyenek semmi visszafordíthatatlan dolgot januárban. Erre jó esély van egyébként, mivel nagyon rövid időtávról van szó, és májusban már elindulhat a pénzügyi növekedés és stabilitás, új rendszerek kiépítésével. Vagyis minden, amit eddig a munkáról az életről és a pénzről tudtunk, az meg fog változni.

Szeptemberben Jupiter és az Urán egyébként együtt indulnak majd hátramenetbe. Ez kicsit megint bizonytalanná teszi a repülést, főként az árát, és az élelmiszerek kereskedelmét, valamint tájfunokat és földrengéseket okozhat.

Nem fogunk meglepődni ezen, mert májusban pedig napszélre, napkitörésekre, és emiatt földrengésekre lehet számítani. Itt sem egy káoszra kell gondolni, mindössze néhány hétig tartó erősebb vulkanikus- és naptevékenységre, „mágneses eseményekre”.

Az április és május hónap ennek ellenére tele lesz kedvező napokkal. Esküvőkre és más tevékenységekre az év legjobb hétvégéje pedig április 22-23. lesz, aksaja trítijá ennek a két napnak a találkozási pontjára esik majd. De lesznek más kedvező időszakok is.


Photo by Joel Overbeck on Unsplash

Kedvezően alakulhat, ha..

Októberben 15-25. között lesz még egy kiújuló politikai, kissé háborús helyzet határán lévő erős diplomáciai konfliktus, de szerencsére rövid ideig tart így ezen is felülkerekedhetünk.

2023-ban tehetünk végre az emberért. A szociális szféra és a szociális gondoskodás rendszere egészen biztosan átalakuláson megy majd keresztül.

Ha okosan és jó időben fektetünk be április után, akkor nagyon jó pénzügyi előnyöket kovácsolhatunk, és lesznek új gazdasági szereplők, politikai vezetők is a világban, akiket soha korábban nem láttunk még. Ráhu ugyanis egy felhajtóerő, turbulencia Jupiternek.

Plútó által meg fog változni a kapcsolatunk az atomenergiával. Egyes országok utálni fogják és teljesen leszerelik, mások zöld forrásként, de biztonságosan akarják majd használni.

A kőszén, kőolaj és más bányatermékek, amelyek megváltoztatták világunkat korábban, egészen egyszerűen sarokba lesznek szorítva. Meg kell tanulnunk egy olyan gazsasági rendszerben és világban élni, ahol nem ezekre a mélyből felhozott, környezetpusztító és túl-transzformatív elemekre támaszkodunk. Hanem a Plútó megújuló energiájára.

A globális éhezés, amelytől annyian félnek még nagyon messze a távoli jövőben vár ránk, és ha most okosan bánunk a földekkel, mezőgazdasággal, akkor megelőzhetjük azt, mert a Bika szépen bánik a földekkel és vigyáz az erdőkre. Ez most nagyon kellene. Viszont, ha S.O.S. nem lépünk ebben a kérdésben, akkor a népesség aránya, kontra csökkenő termőföldek és klímaváltozás együtt kritikussá válhat 2030-ban, amikor Szaturnusz belép a Rohiníbe.

Kell-e félni világháborútól?

Most nem, később pedig csak akkor tegyük, ha feltétlenül meg szeretnénk teremteni azt a közös, fókuszált gondolatok erejével… Ha nem szeretnénk, akkor ne várjuk, csak végezzük felelős módon a dharmánkat és növeljük a pozitív tudatosságot.

A rettenetes 3. világháborút számos védikus asztrológus 2029. és 2031. közé datálja. Az előkészítő bizonytalanságok 2027-től várhatók. Ezen meditálni viszont olyasmi, mint tűzbe nyúlkálni azt remélve, hogy közben az nem éget meg bennünket. Sajnos az emberi butasággal a Kali korban ezek reális félelmek, de egyedül a pozitív elképzelések tudnak bennünket megvédeni ettől a jövőtől. A háborúnak leginkább úgy lehet gátat szabni, hogy egyszerűen nem veszünk részt benne, kiiktatjuk az erőszakot.

Mindenesetre van még 7 évünk addig, ami gyorsan lepereg, és ha már most megoldást találunk ezekre a gondokra, a termőföld, a túlnépesedés, és elvándorlás kérdésére, a szállításra, a kőolaj helyzetére, akkor nem lesz mitől tartanunk a közeljövőben, 2030-ban sem.

Ezeket pedig nem a világ döntéshozóinak kell megoldani és kitalálni, mert minden ember felelős a végeredményért. Ezt is meg fogja tanítani nekünk a múlatrikóna Szaturnusz, a felelősség kérdését. Később majd részletesen is megnézzük mit lehetne tenni ezért. Mert közben olyan innovatív ötletekkel árasztanak majd el bennünket, hogy meglepődünk, 10 év múlva még modernebb, tisztább, és jobb világban ébredhetünk.

2023-ban biztosan szükségünk lesz a flexibilitásunkra, a kreativitásunkra, a türelmünkre és arra, hogy képesek legyünk elfogadni új szisztémákat.

 

Cikk forrása: Onlinehoroszkop – Égbolt Café

 

(Borító: Photo by freestocks on Unsplash)

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok