Ha egy kicsit túltoltad a bejglit, ezt a gyakorlatsort próbáld ki!

2024. 01. 05. | Jóga gyakorlás

Szerző: Jógapont
 

Azt hiszem, hogy így az ünnepek után jogosan tör fel a vágy mindannyiunkban az egészséges emésztés után… Vagy nem?

Hihetetlen, hogy csupán néhány nap elég ahhoz, hogy kipurcantsuk az emésztésünket… Dehát amikor a nagyi olyan nagy szeretettel nyom a kezedbe egy vajling mákosgubát, nyilván nem tudsz és nem is akarsz nemet mondani neki. Legfőképp a nagyi kedvességének, na meg a guba is túl illatos hozzá. Ez még nem is lenne baj, a durva az, hogy mindez folyamatosan történik, napokon keresztül megállás nélkül, különböző sós és édes finomságokkal.

Egy darabig talán még próbálod kontrollálni magad, de aztán van egy pont, ahol elengeded az egészet, és hagyod magad sodrodni az árral. Sőt, igazából meg is szokod.. Mákos guba, bejgli, mézeskalács, szaloncukor, vagy amit épp elérsz a kanapéról ülve, már jöhet bármi, csak ne kelljen mozogni, se a nadrágot visszagombolni. Azt hiszem, hogy jógiság ide vagy oda, a karácsony azért kemény dió.
Persze mindig megfogadjuk a nagyobb tudatosságot, hogy az idén már tényleg másként lesz. De, ha nem teljesen voltál sikeres ebben, akkor sincs semmi baj.

Ugyan már eltelt néhány nap az ünnepek óta, és talán sikerült egy kicsit kiheverned a történteket, ám, ha jól jönne egy kis méregtelenítés, nézd meg ezt a videót Medvegy Gergőtől – a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola jógamestere és a SelfnessYoga alapítója -, amiben kimondottan egy anyagcsere javító és méregtelenítő ászana gyakorlatsort oszt meg veled. Csupán 20 perc, ám valószínűleg nagyon hasznos lehet a következő napokban (is).

(Borítókép: stockking on Freepik)

 

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok