Ismered az ország legkiválóbb jógaoktatóját? Nevezd a Jógarádzsa díjra!

2021. 11. 14. | Érdekesség

Szerző: Jógapont
 

A jóga sokezer éves múltra visszatekintő gyakorlatait, elveit és értékeit egyre több ember oktatja világszerte, és hazánkban is.

A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola által 2016-ban alapított Jógarádzsa Kiválósági Díj az első magyar elismerés a jóga tudományát hitelesen képviselő szakemberek számára.

E díjjal a BHF célja, hogy anyagi és erkölcsi támogatásban részesítse azokat a hazánkban tanító magyar jógaoktatókat, akik mind szakmai tevékenységükkel, mind életvitelükkel valódi példát nyújtanak a jógás közösség, de akár az egész társadalom számára is. Az 1.000 euróval járó Jógarádzsa Szakmai Díjat, és az 500 eurós Jógarádzsa Közönség Díjat nem csupán a tradicionális jógairányzatok oktatóinak, hanem a kiemelkedő egészségmegőrző, rekreációs vagy gyógyító eredményekkel rendelkező modern irányzatok képviselőinek is szánják. 

A díjra az olyan kiemelkedő jógaoktatók jelölését várjuk, akik megfelelnek a következő feltételeknek:

  • A rendszeres tanításon túl a hétköznapjaiban is megvalósítja a tisztaság, a kegyesség, a lemondás és az igazmondás örökérvényű elveit.
  • Amellett, hogy vegetáriánus, nemdohányzó és más káros szenvedélyektől mentes, ellenszolgáltatás nélkül is átadja tudását, karitatív tevékenységet végez, vagy más módon szolgálja önzetlenül a társadalmat.

Főiskolánk időről-időre közülük szeretné megtalálni azon legkiválóbbakat, akiknek odaadományozza a „Jógarádzsa” címet és az azzal járó anyagi elismerést. Ők azok, akiket a szakmai bizottság, illetve a jógázók közössége az adott évben megválaszt a jóga „királyainak” vagy „királynőinek”. Ők azok a mesterek, akik számára a jóga nem csupán munka, de örömteli tevékenység, amellyel képesek igazi megújulást, szemléletváltást hozni mások életébe.

Jelöld te is kedvenc jógaoktatódat a Jógarádzsa honlapján!

 

(Borítókép: Yan Krukov fotója a Pexels oldaláról)

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok