KuWuKi – a jóga útján

2023. 05. 14. | Az én jógám, Életmód

 

Te mennyire szeretted az iskolát, ahova jártál? Adott számodra annyit, hogy valami szívből jövő dologgal kifejezd a hálád és szereteted felé? A tanárok, a közösség felé? Kaptál valaha annyit tőlük, hogy az valamiféle kreatív módon szinte túlcsorduljon belőled?

Persze legtöbbünknek vannak szép élményei, vidám vagy megható pillanatai a suliból, de összességében úgy semmi különös, se nem borzadáj (jó esetben), de nem is extra fain.
Szóval mondhatjuk, hogy Kamilla ‒ művésznevén KuWuKi ‒ a ritka szerencsések közé tartozik, a Bhaktivedanta Főiskolán (BHF) tanul.

Jó, tudom, már megint a BHF van porondon, de egyszerűen csak annyira jó ezt látni, amikor egy főiskola és a közösség olyan nagy hatással van egy hallgatóra, hogy még egy számot is írt arról, amit ő ott kapott. Hát nem ez lenne az iskolák egyik célja, hogy a diákjait ‒ akár alkotásra is ‒ inspirálja?

Szóval megható. Amikor egy fiatal lány csupa szeretettel, hálás szívvel alkot valamit, ami ilyen őszinte és felemelő, ez számomra azt mutatja, hogy van remény! Remény arra, hogy egy tanár számára nem kell, hogy teher legyen egy diák, és egy diák számára nem kell, hogy csupa nyomasztás legyen iskolába járni. Egyszerűen csak legyünk nyitottak, ismerjük meg egymást, bátorítsuk, inspiráljuk és hozzuk ki a legjobbat a másikból! Próbáljunk meg adni. A BHF-en ez a törekvés. Kamilla pedig pontosan ezt mutatja meg ezzel a videóval, adni szeretne neked is, nekem is. A maga vagány stílusában pedig tökéletesen összefoglalja azt is, amiről a Bhaktivedanta Főiskola valójában szól.

Részemről a BHF-nek respect azért, hogy ilyenfajta ritka és különösen jelentős tudást ennyire lelkesítően és mélyrehatóan képes átadni a hallgatóinak, és a leányzónak pedig respect a kreatívságáért és, mert csuda diák és ember!
Sok-sok ilyet még ebbe a világba!

Ha szeretnéd te is elpattintani az anyagi kötelék láncait a jóga segítségével, gyere, és próbáld velünk szeptembertől a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán! Mert együtt könnyebb…

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok