5+1 tipp, hogy garantáltan elérd a 2022-es céljaidat

2021. 12. 31. | Életmód

 

Veled is előfordult már, hogy belevágtál valamibe, de aztán egyszer csak abbamaradt? Komolyan elhatároztad, hogy végigcsinálod az újévi fogadalmadat, de valahogy útközben csökkent a lendületed? Mi tart vissza abban, hogy végrehajtsd, amit elterveztél?

Valószínűleg nem készítettél terveket. Most adunk 5+1 tippet, hogy garantáltan elérd a 2022-es céljaidat.

 

  1. Vizsgáld meg a jelenlegi helyzeted, mert amíg nem tudod, hogy most hol vagy, és mi akadályoz, hogy kihozd magadból a legtöbbet, addig nagyon nehéz megmondani, merre kell indulnod.
  1. Aztán jön a célkitűzési szakasz. Tudd, hogy mit akarsz és hogy azt miért akarod. Az elme úgy működik, hogy ha van egy vágyunk, akkor azt nagy erőkkel be akarja teljesíteni.
  1. Ha szeretnél többet kihozni magadból, akkor készíts stratégiát. Nem elég csupán kitűzni a célokat, szükséged van egy tervre, ahogy azt meg fogod valósítani. Ráadásul a kisebb lépéseknél elért sikerélmény motiválni fog, hogy tovább folytasd.
  1. Támogató közösségre is szükséged van ahhoz, hogy véghez vidd a szándékod. Keresd az olyan emberek társaságát, akik a legjobbat hozzák ki belőled. Minden könnyebb, ha besegít a család, a barátok, vagy egy motiváló közösség, akiknek hasonló terveik vannak.
  1. Szervezd át az életed, legyenek új szokásaid. A viselkedésünk megváltoztatása nem kényelmes, de nem is olyan nehéz, mint amilyennek elsőre kinéz. A régi szokások helyett azért kellenek újak, mert nonszensz elvárni, hogy változni fog az eredményed, ha ugyanazokat ismétled, amiket eddig. Ebben segítségedre lesz a jóság minőségébe tartozó életvitel bevezetése. (kelj korán, legyen rend és tisztáság körülötted, kövess vegetáriánus táplálkozást, légy pontos, tisztelj másokat, légy hálás, mondj igazat, kerüld a tv-t, rádiót, és azokat, akik visszatartanak… stb.) Ne feledd, a komfortzónában nagy dolgok még nem történtek.

+1 A végére hagytunk még valamit, ami növeli a siker esélyét. Tűzz ki egy konkrét határidőt, meglátod ez óriási erőt fog adni, és ráirányítja a figyelmed, hogy kitartó legyél. Ha nem határozol meg egy dátumot, akkor a cél mindig csak egy álom marad.

Ha kedvet kaptál kísérletezni, akkor ne csak gondolatban, de írásban is szedd össze ezeket, hogy sikeres éved legyen.

(Borítókép: George Milton fotója a Pexels oldaláról)

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok