A Bhagavad-gītā úgy, ahogy van (Deluxe kiadás)

India leghíresebb és legfontosabb könyve, melyet a védikus tudás esszenciájának is neveznek, 18 fejezetben, 700 versen keresztül mutatja be a különböző jógafilozófiákat, amelyeknek gyakorlásával kapcsolódhatunk Istenhez.

5500 Ft

Betelt

Noha a Bhagavad-gītā számtalan kiadást megért már, és rendkívül széles körben olvassák önálló könyvként, eredetileg a Mahābhārata, az ősi szanszkrit történelmi eposz egyik fejezete. A Mahābhārata egészen a jelenlegi Kali-korszakig felöleli az eseményeket. E kor kezdetén, mintegy ötezer évvel ezelőtt történt, hogy Kṛṣṇa és Arjuna között lezajlott minden idők legnagyszerűbb filozófiai és vallási dialógusa, egy hatalmas testvérháború kezdete előtt. E párbeszéd írásba foglalása a Bhagavad-gītā.

Bhagavad-gītā célja az, hogy kiszabadítsa az emberiséget az anyagi létezés tudatlanságából. Az emberek – különösen ebben a Kali-korban – azt gondolják, hogy az anyagi kényelem fokozásával mindenki boldog lehet. Azonban – talán már tapasztaltad – ez egyáltalán nem így van. A Bhagavad-gītā segítségével megtudhatod hogyan válhatsz igazán boldoggá, és hogyan érheted el az élet legmagasabb rendű tökéletességét.

Bhagavad-gītā minden lelki tudás lényegét tartalmazza, Maga Isten, Kṛṣṇa szavai, ennélfogva szinte más lelki irodalomra nincs szükségünk, elég, ha rendszeresen és figyelmesen halljuk és olvassuk a Bhagavad-gītāt. Jelenleg az emberiséget annyira lefoglalja a mindennapi élet, hogy alig van ideje bármit is olvasni. De, ha választani kell egyet, akkor az legyen a Bhagavad-gītā!

Amikor kételyek gyötörnek vagy csalódás ér, és már a remény halvány sugarát sem látom, a Bhagavad-gītāhoz fordulok. Rálelek egy-egy versre, megnyugszom, és hamarosan mosolyra derül arcom a tengernyi bánat közepette. Akik a Gītā tanításain elmélkednek, szüntelenül megújuló örömöt és nap mint nap új felismeréseket meríthetnek e műből.” Mahátma Gandhi

Könyv adatok

 
Cím A Bhagavad-gītā úgy, ahogy van
Szerző A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Kiadó Bhaktivedanta Book Trust International
Kiadás éve 2008
Terjedelem 927 oldal
Egyéb információk Az eredeti szanszkrit szöveggel, a szanszkrit szöveg latin betűs átírásával, szó szerinti fordítással, teljes fordítással, magyarázatokkal és színes képekkel.
Súly 1109 g
Méretek 14,5 x 21,5 x 5 cm
ISBN 978-1-84599-081-7
Kötés Keményfedeles, deluxe

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok