Yoga Fest 2022!

2022. 05. 30. | Életmód, Filozófia, Jóga gyakorlás

Szerző: Jógapont
 

Sok klassz dolgot hallottál már a jógáról, de eddig nem volt lehetőséged vagy bátorságod kipróbálni? Úgy érzed mélyebben is érdekelne, de annyi kóklerségről hallani, számodra viszont fontos a hitelesség, megbízhatóság?
Vagy te már gyakorolsz egy ideje, de kíváncsi vagy a jóga különböző fajtáira és szívesen kipróbálnál egy kicsit mást is?
Esetleg jógaoktatóként inspirációt gyűjtenél, mélyítenéd a tudásodat és kapcsolatot építenél a többi oktatóval?
Szívesen töltenél együtt egy kis időt hasonló gondolkozású és életmódú emberekkel és motiválódnál a társaságukban?

Bármelyik is legyen igaz rád, hát ne teketóriázz, gyere!
Hogy pontosan mikor, hol és mi lesz, azt a következő sorokból megtudhatod.

Naptárba vele: YOGA FEST

A Magyar Jógaoktatók Szövetsége (MJSZE) és a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola (BHF) közös szervezésében az idén 6. alkalommal kerül megrendezésre a YOGA FEST. 2022. június 19-ét, vasárnapot már be is jelölheted a naptáradba, helyszínnek pedig az Akvárium Klubot írhatod (1051 Budapest, Erzsébet tér 12.).

A fesztivál célja

Ennek a fesztiválnak az a célja, hogy ha érdeklődsz a jóga iránt vagy már elkezdtél ismerkedni vele, esetleg leendő jógaoktató vagy, bemutathassuk számodra a jóga örökérvényű alapelveit, a hagyományos értelemben vett hitelesség kritériumait, illetve, hogy bemutathassuk azokat az előadókat és tradicionális iskolákat, melyek a jóga értékeit képviselik.

Különleges napindító

Speciális programmal indul majd a nap. A reggeli órákban (7:30-8:30) az Akvárium Klub feletti füves területen közös gyakorlást tart India Nagykövetsége, Babita Wagh indiai jógatanár vezetésével (Jóga protokol), így is ünnepelve a közelgő Nemzetközi Jóga Napot (június 21.).
Maga a hivatalos program 9 órakor veszi kezdetét, a napot India Magyarországi Nagykövete nyitja majd meg.

Hogyan zajlanak a programok?

A fesztivál egyik termében előadások zajlanak majd, ahol ennek az évnek a fő témájáról hallhatsz, ami nem más, mint a Jóga és a mentális egészség. Eközben másik 3 teremben 80 perces gyakorlati órák lesznek elismert jógaoktatók vezetésével. Összesen 11 előadásra számíthatsz és 15 gyakorlati órára  olyanoktól, akiknek ez az életük. Nagyon inspiráló lesz, meglátod!

A Yoga Fest keretén belül kerül átadásra a Jógarádzsa Díj is, amely Magyarország egyetlen jógaoktatók számára alapított díj. Két kategóriában lehet(ett) szavazni, az egyik a Jógarádzsa Kiválósági Díj – melynek eredményét már ismerjük-, illetve a Jógarádzsa Közönség Díj – amelyre jelenleg még tudsz szavazni! és -, melynek díjazottjáról itt hullik majd le a lepel!

Az esemény egy „mantra-meditációs béke koncerttel” zárul, amelyben az egyes iskolák képviselői és meghívott zenészek ülnek ki együtt a színpadra, hogy közösen énekeljenek. Persze ez úgy lesz a legtutibb, ha te is lelkes vagy becsatlakozni a mantra éneklésbe!

Ez egy olyan jógás rendezvény…

◦ ami könnyen megközelíthető
◦ ahol nem néznek rád furcsán
◦ a vegán kaja nemcsak a köretet jelenti
◦ ahová olyan ruhában jöhetsz, amiben jól érzed magad
◦ nem kapsz napszúrást és nem mászkálnak hangyácskák a matracodon (se rajtad)
◦ és biztosan jó lesz a hang, a látvány pedig 3D

Gyere el, éld át, ismerd meg a jóga igazi arcát és érezd fantasztikusan magad!

Vegán finomságokkal, kiállítókkal, jógás piactérrel, mantra koncerttel, rengeteg jógás tanulási, gyakorlási lehetőséggel és sok szeretettel várunk a Yoga Festen!

 

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok