A Védáktól a csillagokig (3.rész)

2023. 10. 03. | Filozófia

 

Biztosra veszem, hogy te is töltöttél úgy meleg nyári éjszakákat, hogy kidőltél egy mezőn vagy tóparton és a tücsökciripelés közepette csak bámultad a csillagos eget. Nézted a ragyogásukat, miközben gyönyörűnek és misztikusnak találtad a látványt, igaz? Volt olyan, hogy próbáltad kitalálni mit is látsz igazából, mi a sztori a csillogás mögött?

Feltenni a kérdést olyan egyszerű, és talán azt szeretnéd, hogy egy gyors és könnyen befogadható választ kapj, ám ez – érthető módon – egy kicsit nagyobb falat annál. Mivel azonban túl érdekes ez a téma ahhoz, hogy a bonyolultsága miatt offoljuk, így mégiscsak tettünk egy próbát, hogy közelebb kerüljünk a megfejtéshez – méghozzá a védikus tanítások alapján.
Ha lemaradtál az eddigiekről, IDE kattintva olvashatod az első részt, és ITT találod a másodikat.

Ma pedig befejezésként egy nagyon izgalmas beszélgetésből tudhatsz meg érdekességeket e kérdéskörrel kapcsolatban. Ugyan hallhatsz majd néhány olyan információt is, ami már ismerős lehet az előző cikkekből, de sok új és izgalmas részletre is fény derül.

Többek között olyanokra, hogy ki Anantasésa és miért fontos az ő “szuszogása”, hány univerzum létezik, mit jelent a teremtési ciklus és mennyi ideig tart egy ilyen, hány fok van az univerzumban, vagy épp mi az, hogy kalpa. Szó esik arról is, hogy időről időre, ahogyan a testünk is, úgy ez a világ is elpusztul. Azonban létezik egy másik hely, a lelki világ, ami – ahogyan a lélek is – örök. Kíváncsi vagy, hogy milyen az és hogyan lehet oda eljutni?

No igen, a mindennapi szokásos gondolatok mellett ezek egy kissé nehezebben emészthető témák. Viszont a riporter és beszélgetőpartnere amennyire csak lehet, könnyedebbé teszik ezt az eszmecserét. Például amikor a diskurzusba beleszövődik Kázmér és Huba űrrel kapcsolatos megvalósítása is, vagy ahogy időnként egy nagyon kellemes, rövidke indiai zenével fűszerezik a műsort. Szóval egy komoly témájú, ugyanakkor nagyon közvetlen, kedves, és humorral spékelt podcast vár rád.

Akkorhát jöjjön a lényeg:

 

 

 

Cikk forrása: krisna.hu

Képek: Pinterest

 

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok