Rūpa Gosvāmī küldetése

A gaudíja vaisnavizmus egyik legmeghatározóbb szent tudósának egyedi megközelítésű életrajza.

2900 Ft

Elérhető

Kategóriák: , ,

Rúpa Goszvámí, a gaudíja vaisnavizmus e kiemelkedő alakja jelentőségét az Úr Csaitanja jelenkori hívei fenntartás nélkül elismerik. Olyannyira, hogy magukra sokszor nem gaudíja vaisnavákként, hanem rúpánugákként, Rúpa követőiként utalnak, szinonimaként használva a két terminust. De minden gaudíja vaisnava tisztában van-e azzal, hogy miben áll Rúpa Goszvámí kiemelkedő szerepe?

A Rūpa Gosvāmī küldetése című könyv sajátosnak mondható abban a tekintetben, ahogyan a témához közelít. Nem csupán életrajz; Rúpa Goszvámí jelentőségét igyekszik feltárni olyan módon, hogy a Csaitanja Maháprabhutól kapott küldetésre és annak eredményére fókuszálva tekinti át az ácsárja életét.

A könyv Gyűjteményében olyan esszék, versek és szemelvények is megtalálhatók, melyek tovább mélyítik az olvasó ismereteit, például Rúpa Goszvámí egy kiemelkedő költeményének, az Utkaliká-vallarínak a magyar nyelvű fordítása; az ácsárja vrindávanai életét bemutató dicső történetek rövid kivonata; a vrindávanai szent helyek feltárása folyamatának leírása, és egy rövid értekezés arról, hogyan jelenik meg jelenkori követőinek, a Krisna-tudatú hívőknek az életében.

 

Szerző Revatī Devī Dāsī (Renner Rita)
Cím Rūpa Gosvāmī küldetése
Kiadás Első
Kiadó Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Kiadás éve 2020.
Terjedelem 286 oldal
Súly 0,3 kg
Méretek 13,3 × 21,0 cm
ISBN 978-615-80935-3-8
Ár 2.900 Ft + szállítási költség

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok