Boldog új évet! Jó emésztést!

2023. 01. 02. | Az én jógám, Jóga gyakorlás

Szerző: Jógapont
 
Boldog új évet! Jó emésztést!

Talán egy kicsit bizarrul hangzik, de azt hiszem az ünnepek után jogosan tör fel a vágy mindannyiunkban az egészséges emésztés után, így ez a kívánság is helyénvaló. Vagy nem?
Hihetetlen, hogy csupán néhány nap elég ahhoz, hogy rommá – vagy inkább halálra – együk magunkat. Amikor karácsonykor a nagyi odatesz eléd egy vajling mákosgubát, nyilván nem tudsz és nem is akarsz nemet mondani. A baj az, hogy legalább egy héten át minden nap ez történik különböző sós és édes finomságokkal. Egy darabig próbálod tartani magad, kontrollálni az elfogadást, de aztán van egy pont, ahol elengeded az egészet, és hagyod magad sodrodni az árral. Sőt, igazából meg is szokod.. Mákos guba, bejgli, mézeskalács, szaloncukor, vagy amit épp elérsz a kanapéról ülve, már jöhet bármi, csak mozogni ne kelljen, se a nadrágot visszagombolni. Ja, hát ilyenek az ünnepek. Sokszor megfogadjuk, hogy az idén másként lesz. De többnyire nem lesz.

Ha esetleg így jártál te is (az idén is), semmi baj, sokan vagyunk így ezzel, épp ezért hoztunk egy videót Medvegy Gergőtől – a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola jógamestere és a SelfnessYoga alapítója -, amiben kimondottan anyagcsere javító és méregtelenítő ászana gyakorlatsort oszt meg veled. Csupán 20 perc, ám valószínűleg nagyon hasznos lehet a következő napokban (is).

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=gIJVOAsw0qU

(Borítókép: Nataliya Vaitkevich)

 

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok