Te is jelölöd a kedvenc jógaoktatódat?

2023. 11. 07. | Az én jógám

 

A Magyar Jógaoktatók Szövetségének (MJSZ) szervezésében idén is megrendezésre került immáron hetedik alkalommal a Jógakonferencia, amely a jóga elismert mestereit sorakoztatta fel a legkülönfélébb jógaiskolákból.

Számos előadáson és gyakorlati órán vehettek részt az érdeklődők. A rengeteg érdekesség mellett az egyik legizgalmasabb pillanat az volt, amikor bejelentésre került a Jógarádzsa Kiválósági Díj, amely a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola (BHF) által alapított, és az idén 7. alkalommal indult útjára. A bejelentés pillanatát te is megnézheted a cikk végén található videóban.

Mi is ez a Jógarádzsa Kiválósági Díj?

A Jógarádzsa Kiválósági Díj hazánkban az első és egyedülálló elismerés a jógával foglalkozók számára. Mivel a több ezer éves múltra visszatekintő jóga gyakorlatait, elveit és értékeit egyre többen oktatják itt Magyarországon is, e díjat azért hozták létre, hogy anyagi és erkölcsi támogatásban részesítse azokat a jógaoktatókat, akik oktatói tevékenységükkel és életvitelükkel – a figyelemre méltó szakmai tudásukkal és jóga iránti elkötelezettségükkel – valódi példát nyújtanak mindannyiunk számára.  

És nemcsak a tradicionális irányzatot oktatóknak, hanem a kiemelkedő egészségmegőrző, rekreációs vagy gyógyító eredményekkel rendelkező modern irányzatok képviselőinek is szánják a (1000 euróval járó) Szakmai Díjat, és a (500 eurós) Közönség Díjat. 

Hogyan növeli ez a jelölés a jógás közösség erejét?

Inspiráció és példaképek – Az elismert oktatók és díjazottak példaképekké válnak a közösségben. Azok, akik követik a jóga iránti szenvedélyüket és kiemelkedő teljesítményüket, inspirációt találhatnak bennük, és ösztönözhetik őket a személyes fejlődésre és elkötelezettségre.

A közösség összetartása – Az ilyen díjak és események összehozzák a jógásokat és létrehoznak egy közösségi élményt. Az események, ahol az elismerést átadják, lehetőséget teremtenek kapcsolatok kialakítására és a közösség erősítésére.

A tudás megosztása, fejlődés, tanulás – Egy ilyen eseményen, amely előtérbe helyezi a jóga – a test-lélek egészségének –  fontosságát, a gyakorlók megoszthatják egymással tudásukat és tapasztalataikat, ami hozzájárulhat a közösség fejlődéséhez.
Egyéni szinten pedig a díjra jelölés pluszban ösztönözheti az oktatókat a folyamatos tanulásra és a jóga tudományának mélyebb megértésére.

Hivatások és karrierlehetőségek – Az elismerés segíthet az oktatóknak és jógásoknak abban, hogy hivatásukat és karrierjüket továbbfejlesszék. Új lehetőségek és kapcsolatok nyílhatnak meg előttük.

Ezek a díjak tehát nemcsak az egyéni oktatókat és jógásokat ismerik el, hanem a kollektívát is erősítik. Az inspiráció, közösségi összetartás, tudás megosztása és támogatás mind hozzájárulnak a jógás társadalom erejének növeléséhez és fejlődéséhez.

Ki, mikor, hogyan és kire szavazhat?

Szóval, most itt a lehetőség, hogy elismerd azt a fantasztikus jógaoktatót, aki megváltoztatta az életedet!
Te már tudod, hogy egy jó oktató sokkal több, mint egy egyszerű tanár. Ő az, aki segített felfedezni a belső békéd, és akire mindig számíthatsz az utad során. Ez pedig egy szép lehetőség kifejezni számára, hogy mennyire hálás vagy! Ajánld kedvenc jógaoktatódat a Jógarádzsa Kiválósági Díjra!

Hogy pontosan mik a feltételei annak, hogy kik szavazhatnak és kikre, azt ide kattitva találod (figyelj kérlek, hogy mindent pontosan csinálj, különben elveszik a jelölésed): feltételek.
Ha már gyakorlottabb vagy és ismered a feltételeket, ide kattintva tudsz is ajánlani jógaoktatót: ajánlás.
És persze minden más infót is megtalálsz a honlapon: jógarádzsa.
Hajrá!

 

 

Borítókép: Freepik

Ajánlott cikkek

Ajánlott tanfolyamok

Kiadványok